- Etter dette mesterskapet har jeg virkelig troen på at det kommer til å være flere norske jenter som konkurrerer internasjonalt om kun et par år, sa Buaas etter å selv ha tatt gull i Big Air. Sølvmedaljen tok Hanne, som også var hennes tredje medalje under NM-helga.

- Det var veldig morsomt. Jeg stod jo med hun i Breckenbridge før jul, og det var gøy! Det er morsomt å kjøre med både Kjersti og Silje (Norendal red.anm.) når jeg har mulighet. Jeg lærer utrolig mye av dem, og får mye inspirasjon, forteller 16-åringen til Playboard.

Annonse

For Hanne har alltid sett opp til de eldre jentene, og spesielt både Norendal og Buaas. Da hun i fjor ble tatt opp på rekruttlandslaget fikk hun muligheten hun drømte om.

LES OGSÅ: Hanne Eilertsen - Årets Kvinnelige Gjennombrudd

- Det er litt annerledes å kjøre med dem, men de har tatt meg veldig godt imot, og er ikke overlegne i det hele tatt, forteller Hanne, før hunsupplerer:

- De er helt sykt gode, og kan veldig mange triks. Men det er også litt fint å se at det ikke er umulig å komme opp på det nivået. Det er veldig inspirerende.

Hanne er en ung lovende jente som vi i landslagsledelsen har stor tro på, hun holder et høyt internasjonalt nivå og vi har stor tro på at hun vil kunne utvikle seg til en kjører helt i verdenstoppen i løpet av noen sesonger. - Thomas Harstad 

- Buaas mente flere jenter kan konkurrere internasjonalt, og siktet spesielt til deg. Er du klar for det?

- Jeg har jo kjørt noen konkurranser, men bare de som er litt mindre. I fjor kom jeg til semifinalen med seniorene i Burton European Open. Jeg merket med en gang at det var mye mer seriøst og mange flere gode utøvere. Nivået var mye høyere, og jeg var nervøs da. Men det er gøy å ha vært med på, og få kjenne hvordan det er. Det er definitivt noe jeg vil gjøre mer av.

Som så mange andre har Hanne Kirkerudbakken som sin næreste park. En skjebne hun deler med blant annet Ståle Sandbech og Aleksander Østereng.

- Hva er så spesielt med Kirkerudbakken?

- Jeg vet faktisk ikke helt, det er bra miljø der, men jeg har egentlig ikke noe godt svar på det, sier Eilertsen.

Om livet på rekruttlandslaget er hun derimot mer sikker.

- Det er veldig gøy, og det har åpnet mange dører for meg. Jeg har fått reise til Colorado to ganger allerede. Parkene der er vanvittig bra, og jeg lærer sinnsykt mye av å være der. Når vi tillegg får kjøre med mange gode kjørere og har gode trenere får jeg veldig mye ut av det.

- Hva tenker du om framtiden da?

- Jeg skal kjøre mest mulig, få mer poeng på rankingen så jeg får vært med på enda mer. Forhåpentligvis litt flere og større konkurran- ser. Resten tar jeg litt som det kommer.