Landslagstrener Peter Foley anklages for seksuell mishandling

USAs landslagssjef for boardcross. Peter Foley, anklages for langvarig seksuell trakassering av kvinnelige utøvere. Nå etterforsker forbundet US Ski and Snowboard gulltreneren.

Sist oppdatert 14. februar 2022 kl 12.42
Peter Foley ble kåret til årets trener.
I KINA: Peter Foley er nå i Kina med landslaget, og avviser påstandene. Foto: US Ski & Snowboard

– Jeg kan ikke se enda et OL uten å si dette offentlig, skriver tidligere landslagsutøver Callan Chythlook-Sifsof i et Instagram-innlegg i helgen.

Der retter hun kraftig skyts mot Peter Foley, sjef for boardcross-landslaget til USA, som akkurat nå konkurrerer i OL. Ifølge Chythlook-Sifsof skal treneren ha tatt nakenbilder av kvinnelige utøvere i over et tiår. Han skal i tillegg ha kommet med flere krenkende kommentarer til utøverne.

I innlegget beskriver hun flere situasjoner tilknyttet landslagstreneren. Flere internasjonale medier har skrevet om anklagene.

Foley er for øyeblikket i Kina sammen med det amerikanske landslaget. Der leverte forøvrig nylig Lindsey Jacobellis og Nick Baumgartner gull i mixed-boardercross.

Han avviser påstandene.

– Jeg ble overrasket og avviser anklagene. Jeg har gjort mitt beste for å forsøke å støtte laget i OL, sier han til New York Times.

Innlegg fra Instagram.
INNLEGG: Skjermdump av innlegget til Chythlook-Silsof fra Instagram.

I tillegg anklager hun tidligere lagkamerat Hagen Kearney for rasisme. 

Callan Chythlook-Sifsof sluttet på landslaget i 2014. Hun deltok i to olympiske mesterskap, i 2010 og 2014.

Treneren etterforskes nå først av forbundet. Ifølge avisen skal de videre til U.S Safesport, et uavhengig organ.

– U.S Ski & Snowboard er klar over anklagene. Vi tar de veldig alvorlig og har satt i gang etteforskning. Anklagene mot Hagen ble behandlet da de skjedde, og det ble gjort tiltak da, sier Tom Horrocks, talsperson for forbundet.

Det er ikke første gang US Ski and Snowboard er i hardt vær. I 2020 ble tvillingene Kiernan og Deven Fagan sparket fra landslaget etter beskyldninger om rasistiske kommentater.

Foley er åpenbart en populær mann i det amerikanske snowboardlandslaget. Senest i mai 2021 ble han kåret til årets snowboardtrener av forbundet.

Publisert 14. februar 2022 kl 12.42
Sist oppdatert 14. februar 2022 kl 12.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen