Lørdag leverte Hovden i Setesdal nærmest påskevær, sammen med et skikkelig snødump dagene før. Etter flere dager med mildvær og regn var påfyllet etterlengtet. Men med stengt stolheis på grunn av kraft vind høyere til fjells, gikk heller turen mot Mjåvatn med langrenn og snowboard på slep. Resultatet var magisk løssnøkjøring helt for oss selv i flotte omgivelser.

Det er ikke ofte man får slike mini-missions i løpet av en vinter, men det er voldsomt gøy når man treffer. For med snowboardet på slep som en slags pulk (se bildet) gikk vi noen drøy kilometer inn langs en snødekket fjellside med fin skogskjøring. I enden ser man også fjellene som grenser mot Rogaland, som nærmest gir en Alpe-aktig følelse.

Annonse

Etter en liten stund fant vi den perfekte noboard-fjellsiden (brettet kalles også ofte snurfer eller puddersurfer) – altså en slags åpning i skogen med en liten, slak linje. Når linjen ble valgt må vi også erkjenne at det bød likevel på noen logistikk-utfordringer. Vi var tre (Magnus og Kristin Barkved Olsen) som skulle opp, og her ser vi at truger hadde kommet til sin rett. Løsningen ble langrennsski opp først, og en slags krabbeløsning de påfølgende turene.

Men følelsen av de første svingene var likevel magiske. Det er som å surfe i nysnøen, som du forresten også trenger en god del for å få brettet til å fungere skikkelig. Det må jo erkjennes at opplevd følelse og hvordan det reelt sett ser ut ikke stemmer helt i dette tilfellet, men det er relativt uviktig.

– Dette er kanskje den kuleste snødagen denne sesongen, utbrøt vi.

Konklusjonen er rett og slett at få ting gir like mye snøglede per krone som et snowboard uten bindinger. For prisen av snaue tre dagskort i et skianlegg kan du få tilnærmet uendelig pudderglede – selv i relativt slake bakker. For oss hundeeiere gjør det heller ingenting at alt utstyret på turen er uten stålkanter.