Onsdag har det totalt gått åtte snøskred, flere av dem på ettermiddagen. To personer ble tatt, men senere reddet ut av skredene.

I det siste skredet på Grøtdalstind ved Ørsta ble en person skadet og fraktet til sykehus. Klokken 17.30 var tilstanden usikker, men senere samme dag ble kjent at tilstanden til mannen er kritisk.

Annonse

– Det har gått åtte skred i dag, som vi har fått melding om. Det er svært ustabilt og farlig terreng. Vi oppfordrer alle til å komme seg ned fra fjellene, sier redningsleder Vincent Roos ved Hovedredningssentralen til VG.

Politiet meldte om skredet rundt klokken 16.45. En drøy time tidligere gikk det også to skred ved Kyrkjetaket.

Et ved Hestebotnen, mens det andre har gått i området Steinberget lenger sør.

I det siste skredet har en person blitt tatt som skal være bevisst, ifølge politiet. Det ble meldt rundt klokken 15.30 at personen først var tatt i skredet ved Hestebotnen, men det var altså det andre skredet personen befant seg i.

Alle nødetater ble kalt ut, og det skal ha gått flere skred i området samtidig. Området er altså vest for Kyrkjetaket.

Skredet ved Hestebotn skal ha gått helt til bunnen av fjellet.

– Skredet er ca 300 meter bredt. og har gått helt ned til bunn av fjellet, skriver politiet på Twitter.

SKRED: Hestebotn er området til venstre for der turbeskrivelsen har markert 2.8.3 (Vestrenna), nedenfor fjellet Søre Klauva som ligger til venstre hvor det er markert 2.9.1 på bildet. Foto: Toppturer i Romsdalen
SKRED: Hestebotn er området til venstre for der turbeskrivelsen har markert 2.8.3 (Vestrenna), nedenfor fjellet Søre Klauva som ligger til venstre hvor det er markert 2.9.1 på bildet. Foto: Toppturer i Romsdalen

Fjellet er et av de mest kjente og populære fjellene for skikjørere i Norge.

– Ved siden av å være et fint skue når du kommer inn mot Isfjorden er toppturen til Kirketaket også et kjent og kjært pudderhull som folk kommer langveisfra for å svinge seg i, står det i turbeskrivelsen fra boka Toppturer i Romsdalen.

På vestsiden av fjellet finnes Vestrenna, hvor det ofte kan gå skred. Ovenfor Hestebotenen finnes også fjellene Søre Klauva og Klauva. Lenger sør er altså Steinberget.

Søndag ble en person tatt i et snøskred på Snortungen i Isfjorden. Etter en lengre redningsaksjon ble mannen til slutt funnet av turkameraten og kom seg ned fra fjellet.

Området skredet har gått i onsdag ligger litt øst for Snortungen.

Det er faregrad tre, betydelig skredfare, i Romsdal onsdag.

– Naturlig utløste skred kan forekomme i soleksponerte bratte heng. Vær også forsiktig i leheng med ferske nysnøflak.

Det har onsdag gått flere skred andre steder i Møre og Romsdal. To timer tidligere gikk det et skred på Fingeren på Sunnmøre. Det skal også ha gått tre skred i Ørsta tidligere på dagen.