– Fotograf Ola Matsson og jeg dro av gårde på første heisen på lørdagen etter at snøværet hadde herjet i Trysil og fikk mye artig og fin pudder kjøring i områdene rundt Skihytta, sier Anders Backe, som var i Trysil i helga for å kjøre railjam med barn og unge i området.

Det var upåklagelig timing. Den siste tiden har skianlegget fått et godt påfyll av nysnø, og har nå 101 centimeter i terrenget. Til sammenligning har Hemsedal 112 centimeter, ifølge en pressemelding fra Skistar.

– Artig terreng som egentlig er veldig flatt, men der man kan holde maks gass og søke fart hele veien ned og bruke det som er av små hauger og travers løyper til små hits på vei ned, sier Backe om området rundt Skihytta.

Skikjører Anders Backe i skogen i Trysil
TRYSIL: Anders Backe fikk nyte nysnøen i Trysil. Foto: Ola Matsson

Ifølge Fri Flyts snøvarsel ser det derimot ut til at det ikke kommer et ytterligere snøfall med det første. De neste seks dagene er det spådd om lag 7 centimeter i skianlegget.

– Jeg tror nesten ikke jeg har opplevd så fine forhold så tidlig i sesongen som vi har nå. Det er fantastisk moro, sier destinasjonssjef i Trysil Helge Bonden i en pressemelding.

Se flere bilder av Backe i Trysil her: