/ Trysil

Smitteutbrudd av Covid-19 på Trysil-hotell

Seks ansatte ved Radisson Blu Resort Trysil og i et firma som hotellet leier inn har testet positivt for Covid-19. Hotellet er nå stengt.

Sist oppdatert: 5. januar 2021 kl 08.47
Koronavirus Trysil
SMITTE: Det er ved dette hotellet smitten i Trysil har skjedd. Foto: Ola Matsson
Lesetid: 1 minutter

Det var mandag denne uken smitten på Trysil-hotellet ble kjent, og kriseledelsen i kommunen har nå besluttet å stenge hotellet frem til 11. januar. I tillegg til de seks smittede, er også to nærkontakter smittet.

Kommunen er nå usikker på hvor omfattende smitteutbruddet er.

– Men med stenginga av hotellet, kjøper vi oss nå tid for å få overblikk og kontroll, sier kommuneoverlege Hanna Rydløv i en pressemelding.

33 er nå også satt i karantene etter utbruddet. I romjula ble også to ansatte ved Gaiastova i Hafjell smittet av koronaviruset. Disse tilfellene er de eneste kjente tilknyttet skianlegg i Norge så langt.

Daglig leder ved hotellet, Radisson Blu Resort, sier de respekterer avgjørelsen fra kommunen.

– Vi har utarbeidet gode smittevernsrutiner, har implementert disse og øvd på rutinene. Men uansett hvor godt forberedt vi er, så er vi aldri sikret mot et utbrudd under denne pandemien. Vi respekterer beslutningen fra kommuneoverlegen og har raskt iverksatt nødvendige tiltak., sier Maria Åhgren i pressemeldingen.

Alle gjester som har bodd på hotellet mellom 26. desember og starten av denne uken, har nå blitt varslet av kommunen.

Publisert 5. januar 2021 kl 08.47
Sist oppdatert 5. januar 2021 kl 08.47
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen