/ Trysil

John Fredriksen blir storeier i Skistar

Aeternum, med John Fredriksen som hovedeier, har kjøpt nesten 20 prosent av aksjene i Skistar for nærmere tre milliarder kroner.

Sist oppdatert: 11. november 2021 kl 14.09
John Fredriksen Skistar
KJØPER: John Fredriksen kjøper store deler av Skistar. Foto: Thomas Nilsson / VG
Lesetid: 2 minutter

Torsdag ble det klart at skipsreder og investor John Fredriksen sammen med Vegard Søraunet i selskapet Aeternum kjøper 19,6 prosent av aksjene i det børsnoterte ski-selskapet Skistar.

Dermed blir den velkjente investoren storeier i selskapet som eier Norges to største skianlegg (målt i omsetning).

Det var Finansavinsen som først meldte saken.

Det er Erik Paulsson med familie som har solgt aksjene i Bakkahill Lindvallen til Alternum. Bakkahill hadde kun en aksjepost bestående av Skistar. Fredriksen & co skal ha betalt nær tre milliarder kroner for selskapet.

– Dette utgjør det siste steget av en lang prosess der Aeternum har vurdert potensialet i å kjøpe SkiStar fra Backahill og Erik Paulsson gjennom lang tid. Med selskapets sterke markedsposisjon og store skjulte verdier i balansen passer SkiStar Aeternums filosofi med å kjøpe unike eiendeler med sterke vekstmuligheter, sier Søranunet i en pressemelding.

Skistar har da en børsverdi på 14,4 milliarder kroner.

Skistar eier for ordens skyld skianleggene Hemsedal og Trysil i Norge, i tillegg til Åre, Sälen, Vemdalen og Hammarbybacken og Nylig solgte de St. Johann i Alpene med tap.

Alternum blir med det største eier i selskapet.

John Fredriksen føyer seg inn i en lengre rekke av norske investorer som eier skianlegg. Listen over landets mest formuede som har posisjonert seg i ski- og reiseliv er lang. Der finner vi blant annet Stein Erik Hagen, Lars Wenaas, Trond Mohn og Ivar Tollefsen.

Sistnevnte er etter alt å dømme for tiden opptatt med å kjøpe Tyin-Filefjell også.

Publisert 11. november 2021 kl 14.09
Sist oppdatert 11. november 2021 kl 14.09
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen