Den omdiskuterte flyplassen som ligger mellom Trysil og Sälen får denne vinteren en ny direkterute til og fra Nederland. Det går frem i en pressemelding fra Skistar.

Flyene skal gå to ganger i uken, med oppstart 17. desember. Det er selskapet BBI-Travel som står for ruten, som går fra Gröningen Airport Eelde i Nederland. 

Flyplassutbyggingen i Trysil og Sälen fikk sterk kritikk da den ble påbegynt i 2017. «Å bygge en flyplass i Sälen er et klart symbol på nærsynthet og uvitenhet ovenfor klimaendringer.», skrev blant annet organisasjonen POW i en kommentar på friflyt.no.

Det er flere som har stilt spørsmål ved behovet for en egen flyplass til Skistar-anleggene, særlig på grunn av nærheten til hovedflyplassen Gardermoen (i underkant av to timer).

I midten av august var forøvrig Nederland på vei mot å bli et rødt land i smittespredning, og det er fremdeles uklart hvor mye det åpnes opp for utenlandske turister denne vinteren. 

– At vi nå kan tilby nederlendere og andre internasjonale gjester en direkterute til den norske og svenske fjellverdenen i Trysil og Sälen er veldig gledelig. Vi har i mange år sett en etterspørsel fra nederlendere som elsker snø og vintersport som vil tilbringe mer tid på våre destinasjoner, sier konsernsjef i Skistar, Stefan Sjöstrand i en pressemelding.

Dersom Nederland har status som rødt land, vil det i så fall kvalifisere til 10 dagers karantene for tilreisende skiturister.