/ Trysil

Lager direkterute for fly mellom Nederland og Trysil

Midt i koronakrisen oppretter flyselskapet BBI-Travel en ny direkterute mellom Gröningen i Nederland og den nyoppretta flyplassen i Trysil/Sälen.

Sist oppdatert: 1. september 2020 kl 14.10
Trysil
FLYRUTE: Det blir opprettet en ny flyrute mellom Nederland og Trysil. Foto: Ola Matsson / SkiStar
Lesetid: 2 minutter

Den omdiskuterte flyplassen som ligger mellom Trysil og Sälen får denne vinteren en ny direkterute til og fra Nederland. Det går frem i en pressemelding fra Skistar.

Flyene skal gå to ganger i uken, med oppstart 17. desember. Det er selskapet BBI-Travel som står for ruten, som går fra Gröningen Airport Eelde i Nederland. 

Flyplassutbyggingen i Trysil og Sälen fikk sterk kritikk da den ble påbegynt i 2017. «Å bygge en flyplass i Sälen er et klart symbol på nærsynthet og uvitenhet ovenfor klimaendringer.», skrev blant annet organisasjonen POW i en kommentar på friflyt.no.

Det er flere som har stilt spørsmål ved behovet for en egen flyplass til Skistar-anleggene, særlig på grunn av nærheten til hovedflyplassen Gardermoen (i underkant av to timer).

I midten av august var forøvrig Nederland på vei mot å bli et rødt land i smittespredning, og det er fremdeles uklart hvor mye det åpnes opp for utenlandske turister denne vinteren. 

– At vi nå kan tilby nederlendere og andre internasjonale gjester en direkterute til den norske og svenske fjellverdenen i Trysil og Sälen er veldig gledelig. Vi har i mange år sett en etterspørsel fra nederlendere som elsker snø og vintersport som vil tilbringe mer tid på våre destinasjoner, sier konsernsjef i Skistar, Stefan Sjöstrand i en pressemelding.

Dersom Nederland har status som rødt land, vil det i så fall kvalifisere til 10 dagers karantene for tilreisende skiturister.

Publisert 1. september 2020 kl 14.10
Sist oppdatert 1. september 2020 kl 14.10
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen