Ivar Tollefsen og selskapet Fredensborg Fritid skal ifølge flere lokalaviser være i forhandlinger om å kjøpe skianlegget Tyin/Filefjell og arealene rundt skianlegget.

Det er ventet at en avgjørelse vil komme i løpet av de neste ukene.

Det skriver Oppland Arbeiderblad, gjengitt av Sogn Avis. Fredensborg Fritid med direktør Håkon Arnstorp vil ikke kommentere saken.

– Vi kommenterer aldri om vi er i pågående forhandlinger, sier Arnstorp til avisa.

Ivar Tollefsen, som dominerer selskapet Fredensborg, er i tillegg til å være en av Norges rikeste også tidligere klatrer. Fra før kontrollerer Tollefsen femti prosent av selskapet som eier blant annet skianlegget på Geilo. Selskapet er også deleier i både Hafjell og Norefjell.

Nå har han altså på jakt etter Tyin-Filefjell og områdene rundt.

– Generelt kan jeg si at vi ønsker flere prosjekter. Når det gjelder Filefjell, så er dette en naturskjønn destinasjon med flotte kvaliteter og muligheter. I dag har vi ikke investert der, men kommenterer gjerne mer utfyllende om dette skulle endre seg, sier Arnstorp til avisa.

Verken ordfører i Vang eller daglig leder i Tyin-Filefjell, Morten Odden, vil kommentere saken. Odden, som eier drøyt 13 prosent av selskapet gjennom sitt private investeringsselskap, er likevel klar på at det trengs penger inn i skianlegget.

– Vi må oppgradere infrastrukturen og aktivitetstilbudet betraktelig. Da er det noen som må disse midlene, sier han til avisa.

Skiområdet er kjent for lang sesong. Selskapet Tyin/Filefjell Utvikling AS har i dag flere eiere, med Gard Lauvsnes som største eier. Selskapet, som eier skianlegget, gikk med et underskudd på 3 millioner kroner i 2020 og hadde en omsetning på drøyt 13 millioner kroner.