– Det er både viktig og riktig for Geilo, sier ordfører Petter Rukke i en pressemelding.

Torsdag morgen ble det kjent at Ivar Tollefsen og Arne Pålgardhaugen gjennom selskapet Geilo Holding AS har sikret seg nesten alle heisene- og eiendommene i Geilo-området. Oppkjøpet av Geilo Holiday/Geilo skisenter betyr altså at all eiendomsutvikling, næring og heiser nå samles i ett selskap.

Fredensborg AS og Kikut Eiendom AS eier halvparten hver. Det betyr også at alle heisene i området, med unntak av Slaatta-heisene, eies av Geilo Holding. De eier også store arealer på Kikut, Vestlia, Havsdalen og Geilohovda/Golsiden. Bertel O. Steen og familien Lorentzen selger seg dermed ut av Geilo Skisenter.

Ifølge ordføreren er håpet at Geilo skal seile opp som Norges beste vinterdestinasjon.

– Geilo som vinterdestinasjon hadde sin virkelige storhetstid på 70, 80 og 90-tallet. Det har vært utfordringer med mange eierkonstellasjoner for skiheiser og grunnareal. Vi er svært fornøyde med at Fredensborg og Kikut Eiendom nå samler kreftene og muliggjør en enhetlig samling av Geilo som destinasjon, sier Rukke.

Eiendomsutvikler Pålgardhaugen gleder seg til å samle Geilo.

– Vi er stolte, glade og takknemlige for å kunne ta grep om en helhetlig destinasjons- og reiseutvikling av Geilo.

Selskapet Geilo Holding AS ble opprettet i 2005, og eies 50 prosent av Kikut Eiendom AS og 50 prosent av Bech Invest AS.