/ Geilo

Geilo sesongåpner i helga

Åpner Vestliaheisen til helga

Geilo åpner Asleløypa og Vestliaheisen på lørdag. Dermed blir de det andre skianlegget som åpner denne sesongen.

Sist oppdatert: 23. november 2022 kl 09.25
Geilo
ÅPNER: Geilo åpner Vestliaheisen lørdag denne uken. Foto: Paul Lockhart / Mustach Media
Lesetid: 2 minutter

Geilo åpner altså den første heisen og første skiløypa lørdag klokken 09.30. Skianlegget i Hallingdal åpner dermed dagen etter Kvitfjell, som blir det første vinterskianlegget som åpner for sesongen.

– Det kribler alltid litt ekstra i magen før en sesongåpning. Snøleggerne har virkelig stått på og gjort en god innsats, sier daglig leder i SkiGeilo, Kevin Eikrehagen til Fri Flyt.

Etter planen åpner altså Kvitfjell til toppen, mens Geilo altså ifølge meldingen åpner den ene heisen. I tillegg åpner de fasiliteter som café og skishop.

– Vi er også godt i gang med flere løyper på begge dalsidene, og flytter nå produksjonsutstyret i Asleløypa rundt i anlegget. Da er vi godt rigget for neste kuldeperiode. Ser ut som om den kommer rundt 1. desember. Det er godt å komme i gang med vinteren, sier Eikrehagen videre.

Geilo.
KLART TIL ÅPNING: Slik ser det ut på Geilo før åpningen. Foto: SkiGeilo

Frem mot helga er det meldt kuldegrader i skianlegget, og ifølge Fri Flyt Snø skal det de neste dagene komme ytterligere 17 centimeter snø på toppen av skianlegget.

– Mikset med kunstsnøen gjør det magi for forholdene i løypa. Også skaper det en fantastisk ramme med snø på trærne rundt.

Tidligere i vinter ble det klart at Geilo reduserer parktilbudet noe på grunn av de skyhøye strømprisene.

– Det er helt uaktuelt å lage svære hopp med de strømprisene som er nå, så Vestliaparken blir ikke som den har vært, sa Andreas Håtveit, parksjef på Geilo, til Fri Flyt tidligere i år.

De aller største må altså kuttes av hensyn til snøproduksjonskostnader, men både Kevin Eikrehagen og Håtveit kan likevel love et av landets beste parktilbud, også i år.

Geilo holder kun åpent i helgene frem til 9. desember.

Publisert 23. november 2022 kl 09.06
Sist oppdatert 23. november 2022 kl 09.25
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen