/ Geilo

Geilo sesongåpner i helga

Åpner Vestliaheisen til helga

Geilo åpner Asleløypa og Vestliaheisen på lørdag. Dermed blir de det andre skianlegget som åpner denne sesongen.

Sist oppdatert 23. november 2022 kl 09.25
Geilo
ÅPNER: Geilo åpner Vestliaheisen lørdag denne uken. Foto: Paul Lockhart / Mustach Media

Geilo åpner altså den første heisen og første skiløypa lørdag klokken 09.30. Skianlegget i Hallingdal åpner dermed dagen etter Kvitfjell, som blir det første vinterskianlegget som åpner for sesongen.

– Det kribler alltid litt ekstra i magen før en sesongåpning. Snøleggerne har virkelig stått på og gjort en god innsats, sier daglig leder i SkiGeilo, Kevin Eikrehagen til Fri Flyt.

Etter planen åpner altså Kvitfjell til toppen, mens Geilo altså ifølge meldingen åpner den ene heisen. I tillegg åpner de fasiliteter som café og skishop.

– Vi er også godt i gang med flere løyper på begge dalsidene, og flytter nå produksjonsutstyret i Asleløypa rundt i anlegget. Da er vi godt rigget for neste kuldeperiode. Ser ut som om den kommer rundt 1. desember. Det er godt å komme i gang med vinteren, sier Eikrehagen videre.

Geilo.
KLART TIL ÅPNING: Slik ser det ut på Geilo før åpningen. Foto: SkiGeilo

Frem mot helga er det meldt kuldegrader i skianlegget, og ifølge Fri Flyt Snø skal det de neste dagene komme ytterligere 17 centimeter snø på toppen av skianlegget.

– Mikset med kunstsnøen gjør det magi for forholdene i løypa. Også skaper det en fantastisk ramme med snø på trærne rundt.

Tidligere i vinter ble det klart at Geilo reduserer parktilbudet noe på grunn av de skyhøye strømprisene.

– Det er helt uaktuelt å lage svære hopp med de strømprisene som er nå, så Vestliaparken blir ikke som den har vært, sa Andreas Håtveit, parksjef på Geilo, til Fri Flyt tidligere i år.

De aller største må altså kuttes av hensyn til snøproduksjonskostnader, men både Kevin Eikrehagen og Håtveit kan likevel love et av landets beste parktilbud, også i år.

Geilo holder kun åpent i helgene frem til 9. desember.

Publisert 23. november 2022 kl 09.06
Sist oppdatert 23. november 2022 kl 09.25
Relaterte artikler
NY TAUBANE: Bård Gundersen og Kevin Eikrehagen står ved togstasjonen på Geilo og ser opp mot området der det på sikt skal settes opp en taubane på Geilo. Foto: Christian Nerdrum
Vil tilbake i skandinaviatoppen

Geilo: – Det skal investeres mye mer

GEILO: Når det er sånne snømengder er det greit med en pause fra skolebenken. Her er studentene Celine Birkelid og Benjamin Skaaheim i aksjon. Foto: Paul Lockhart
Fersk pudder på Geilo

Store mengder nysnø på Geilo

Pomaheisen på Geilo
En hyllest til Poma-heisen på Geilo

– Er det lov å si den har en egen type skjønnhet?

Geilo ski kjøring freeride guide fri flyt snowboard alpint
Fri Flyt anleggsguide

Geilo skiheiser / SkiGeilo

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue