/ Geilo

Line Traveling Cirkus slipper filmen Den norske stilen

Syver Håtveit: – Fint å ha en far som er veldig god på ski

«Den norske stilen» er et herlig skråblikk på Norge, sett gjennom amerikanske øyne. Moderne skikultur møter blodnorske tradisjoner gjennom førsterekka av jibberne på Geilo og Ål. 

Sist oppdatert 13. september 2023 kl 11.31
PÅ LINJE: Syver Håtveit tar opp arven etter far. Skjermbilde: Line Traveling Circus
PÅ LINJE: Syver Håtveit tar opp arven etter far. Skjermbilde: Line Traveling Circus

Amerikanerne i Line Traveling cirkus har virkelig gått «Ål inn» for å bli bedre kjent med norsk kultur i deres siste video - Den norske stilen.

Det er humor, det er dans, det er tra-la-la. For ikke å snakke om skikjøring det lukter svidde plastrør av. 

Se filmen lengst ned i saken.

RØRENDE JUBELSCENER: Feiringen etter Andreas Håtveit sin seier går antakelig også ned i historiebøkene. Skjermdump: Red Bull Unrailistic
Les også

Andreas Håtveit er på plass, og demonstrerer hvorfor han vant Unrailistic i Åre. Til stor begeistring for stort sett halve kommentarfeltet til filmen på Youtube, som hyller den gamle legenden. 

Heldigvis går genene i arv, for med i filmen er også to av Håtveits sønner med. Eldstemann Syver legger ikke skjul på at han har lært et og annet triks av far.

– De er fint å ha en far som er veldig god på ski, for han kan lære med mange triks jeg ikke ville lært uten ham. Eller, det ville tatt mye lenger tid, sier Syver på imponerende god engelsk.

Det ser med andre lovende ut for fremtiden.

Stilkongen Bendik Øye er også på plass, og synger seg nedover parken. Og supertalentet Leo Landrø. De gir gass viser amerikanerne i Line Traveling Circus hvem som ruler parken til Andreas

Herlig ærlig blir det også når det reisende sirkuset kommer på besøk til barndomshjemmet hos Robert Ruud på Ål. Amerikanerne får smake på «småmaten» til moren hans (en form for Sodd, bare mye bedre). Med lefsekling, som skal rulles - og det kan jo amerikanerne, mener Robert.

Så får vi se på litt bilder av Robert da han var liten, og katten hans før Robert tar en ettermiddagsblund i stolen. 

Bilde av Andreas Håtveit fra Geilo
Les også
PARKSJEFEN: – En av de de utfordringene man ofte har i parken her i Norge er at (stål)rails lugger. Høy luftfuktighet, kaldt, stålkanter og stålrør er en dårlig kombo, sier Andreas Håtveit. Foto: Paul Arthur Lockhart
Les også

Torpo får også skinne litt, gjennom førsteklasses hallingdans som de hevde er Øystein Bråten (!?)

Vi blir være med på fabrikkbesøk hos Hallingplast, der Robert hadde sin første jobb. Hallingplast er dessuten leverandøren av rørene til Håtveits sagnomsuste plastpark

Ikke minst skal vi ut og melke kyr og spise vafler med rømme, syltetøy og brunost. 

– Den kunne vært bedre med cheddar, lyder det kontroversielt fra Andy Parry når han får smake på vaflene til Roberts mamma (!).

Se filmen til Line Traveling circus - Den norske stilen:

Publisert 13. september 2023 kl 11.26
Sist oppdatert 13. september 2023 kl 11.31
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen