– Jeg er veldig imponert over det han har gjort. Han har ikke jobbet i skisenter før. Jeg hadde troen på han, men han har virkelig levert. Det er artig å se, sier Emil Fossheim fra tråkkemaskinen på Geilo.
Fossheim bistår nå Håtveit i arbeidet med å ferdigstille parkplanene på Geilo, etter en mild og nedbørsfattig sesongstart. Han har nå jobbet med å ferdigstille to store hopp i Vestlia, før det også blir bygget en rail-linje der.
Det var foran årets skisesong Håtveit ble ansatt som parksjef på Geilo, i skianlegget der han selv er trener for skikjørere i den lokale idrettsklubben. Håtveit selv krever vel ingen lang introduksjon, men 34-åringen fra Hallingdal har i en årrekke vært en av verdens beste skikjørere.
I tillegg har han bygget park i Skibyen, sin egen bakgård, hvor han har kjørt mye sammen med blant annet Øystein Bråten og Bendik Øye. Nå skal han altså fylle hele parkområdet til Geilo med elementer.
– Det er en veldig stor park i areal. Vestlia blir trening- og konkurransearena. Der bygger jeg en slopestyle-linje. I tillegg er det Trollheisen, som er koppheisen nederst i Vestlia. Der kan idrettslag trene på kvelden, sier Håtveit til Fri Flyt, og fortsetter:
– I tillegg er det Kikut. Den er veldig lang, og blir skikkelig kul. Det blir en ordentlig jibbepark. Det blir kule features med ulike typer og varianter. Du får også raske laps med seksmanns-stolheisen.

HOPP: Fossheim jobber nå med å ferdigstille de to store hoppene i svartlinja. Foto: Emil Fossheim
Når Fri Flyt ringer Fossheim torsdag, begynner mye å bli klart i Vestlia, som altså er «svartløypa».
– Vi har bygget to store hopp. Det er så godt som ferdig, men vi slet litt med noen steiner som var i veien. Men vi har fått til to store hopp, som er store i norsk sammenheng. Men mye begynner å bli klart nå. Det skal også settes inn noen rails, og vi har bygd platået til de, sier Fossheim.
Da Fossheim kom til Geilo, hadde Håtveit allerede bygget mye på Kikut, som altså er den mer kreative delen av parkplanene.
Fossheim har jobbet i Vestlia med å få klart det som skal bli slopestyle-parken.
– Han er god på å lage flow og med kreative setups. Han er sjukt god til å planlegge, og bruker mye tid på det. Han er veldig dedikert. Jeg var spent på om han ville klare å kjøre andre type maskiner, men han tok maskinlæringa veldig fort. Geilo er i gode hender i vinter, sier Fossheim.
Håtveit selv er litt mer beskjeden i omtalen av sine egne parkferdigheter da Fri Flyt snakket med han i forkant av sesongen.
– Det er litt skummelt også. Folk får være overbærende første månedene, det skal bli bra til slutt, sier Håtveit.

PARKSJEF: Andreas Håtveit er parksjef på Geilo. Foto: Thomas Kleiven
Håtveit skal jobbe hele vinteren med å bygge park på Geilo, og er klar på hva som er det viktigste:
– Jeg har sett hva som funker bra og hva som blir mye brukt. Du må ha elementer kidsa stoler på, uten å bli lei. Det må være «trickable», altså at du kan gjøre mange forskjellige triks på den.
– Hvor mye skal du jobbe med parken i vinter? Er det fulltidsjobb?
– Det blir i alle fall seks dager i uka. Det er dette jeg skal gjøre i vinter, så det blir et årsverk.
– Du har kjørt hundrevis av parker selv. Hvilke blemmer er vanligst?
– For eksempler railer hvor du bare kan gjøre triks ut, og ikke på railen. Da mister du halvparten av tingene du kan gjøre. Jeg skal bygge kreative features som funker.