– Du husker det du og? sier Terje Halstensgård. Som ham, er jeg oppvokst på Geilo.
Men til forskjell fra meg har han hatt vett til å bli boende.
– Du husker da skipatrulja sto og speidet etter oss? Jeg husker de sto nede i Geiloløypa da man kom ut fra taubanetraseen.
Sånn var det på Geilo. Vi hadde nesten bare heistraseer å ta av hva gjaldt bra kjøring, og kjørte vi der var det bare kjeft å få – om man ble tatt.
– Jeg har mast om dette i 20 år, sier Rune Bakken.
Hver gang vi lokale møttes på heisen, gikk praten om den dagen vi skulle få tynna skogen.
Nå er den dagen her.

Det begynte ikke, som man kanskje skulle tro, over en øl på Holms eller mellom to handlevogner på Spar. Det begynte med at Bakken for tre år siden delte rom med Lars Uthus på en samling i Saas Fee. Uthus driver Slaatta skisenter og er grunneier.
Da fikk Bakken endelig, etter 20 år, lov til å tynne. Han samlet en dugnadsgjeng og tynnet ski høyre og ski venstre for heisen som heter Korken.
– Det er mye lettere når én har sagt ja. Nå sier jo alle ja! sier Bakken.
Etter tre sommere med tynning har man nå tynnet store områder fra Korken via Taubanen og bort til Olaløypa på solsida på Geilo. På den siste dugnaden i oktober var det 14 mann med motorsag i aksjon.
– Skisenteret er positive – så lenge de er det, er det lett å få folk til å stille. Når du har 14 mann med sag, da går det unna. Nå kan du holde fart fra du står på Geilotoppen til du står i løypa igjen, sier Bakken.
Etter hvert har Hans Jonny Snilsberg, sportssjef i Geilo Holiday skisenteret også vært sentral i prosessen.
– Hvor starter du til vinteren, om det har snødd?
– Da begynner jeg på Geilotoppen, helt klart. Det er der det er tynna mest. Drar ned til vesntre for gamle taubanetraseen først, og så jobbe seg mot Ola. Nå er det flere linjer å velge mellom bortover der, sier Snilsberg.