– Det føles veldig godt å ta seieren i Big Air, jeg hadde som mål om å vinne i denne disiplinen. Hoppet var veldig nice og forholdene var ganske perfekte, sier Leo Landrø til Fri Flyt.

Med to imponerende hopp som til sammen ga 189.75 poeng tok han seieren i Big Air VM for juniorer natt til mandag norsk tid. Årets konkurranse finner sted i Cardrona, New Zealand.

I sitt første hopp gjorde Landrø en switch triple cork 1620 mutegrab (baklengs mot hoppet, fire og en halv rotasjoner med baklengs salto) som holdt til 93.25 poeng. Videre toppet han det hele med en triple cork 1800 (tre baklengs saltoer med fem rotasjoner) som dommerne belønte med 96.50 poeng.

– Rått. Leo kjørte helt fantastisk. Han avgjorde konkurransen etter to runs. Leo imponerer meg, sier juniorlandslagstrener Simen Eie i en pressemelding fra Skiforbundet.

Tidligere denne uken tok Landrø tredjeplassen i slopestyle. Han har også en bronsemedalje i Big Air fra et tidligere juniorverdensmesterskap.

Sportssjef for freeski i Norges Skiforbund, Christoffer Schach er også imponert over Landrøs prestasjoner i årets VM.

– Helt enormt hva Leo får til. Fra en bronsje i slopestyle, til å dominere bigair på den måten, helt rått. Nå blir det spennende å se han i verdenscupåpningen i Chur i oktober.

Leo Landrø.
Les også
Etter en spennende duell i finalen i VM i døds på Rådhuskaia lørdag kveld var det Leo Landrø, til vanlig skikjører, som stakk av med verdensmestertittelen. Asbjørg Nesje vant kvinnenes finale.

Kanadiske Matthew Lepine tok andreplassen med 176.75 poeng, hele 13 poeng bak Landrø. På tredjeplass endte Sveitsiske Fadri Rhyner med 163.00 poeng.

William Bostadløkken kjørte også finalen etter å ha gått til topps i kvalifiseringen, han endte til slutt på en 6. plass.

Norges eneste deltaker i jenteklassen, Ingrid Gullhagen lyktes ikke med å ta seg til finalen og endte på en 12. plass.

Utenfor finalen i gutteklassen endte Theodor Skarpnord på en 19. plass med 82.00 poeng, Bendik Horgen Rasmussen som nummer 22 med 80.33 poeng og Filip Stene Johansen nummer 37 med 60.66 poeng.

Les også
Hit flytter folk på grunn av bølgene, og stadig flere lever av surfekulturen. Jæren er den ubestridte kongen av surf i Norge.