Etter flere spennende utslagsdueller var det altså Leo Landrø som gikk helt til topps i det etterhvert så prestisjetunge VM i døds. I finalen, som er i utslagsformat, slo han altså regjerende verdensmester Kim Andre Knutsen.

Landrø har tidligere deltatt i dødse-VM, men ungutten har altså aldri gått til topps tidligere. I finaleduellen mot Knutsen satset sistnevnte på spins, mens Landrø altså laen slags cork-variant.

Tredjeplassen gikk til Tore Våge, som altså vant bronsefinalen med gips (!) etter å nylig ha satt verdensrekord i døds.

VM i døds.
VANT: Asbjørg Nesje vant kvinnenes dødse-VM. Foto: Dødseforbundet

For kvinnene var det altså forhåndsfavoritt Asbjørg Nesje som stakk av med seieren. På grunn av skader og frafall var det kun tre kvinner med i årets dødse-VM.

På forhånd ble det spådd at dette var året tittelen kunne forsvinne ut av landet. Slik gikk det altså ikke - ingen utenlandske dødsere klarte å komme seg inn blant topp åtte, og inn i finalen.

Leo Landrø har hatt litt av et år. I mars vant han World Rookie Tour, og sikret seg samtidig billett til alle verdenscuprenn den kommende sesongen.

Landrø er blant landets beste skitalenter.

– Det er noe «Birk Ruud»-aktig over hele karen. I fjor han var han litt mer stuntmann, men nå begynner han å få en distinkt og fet stil. Den samme utviklingen så du også hos Birk Ruud på samme alder, har freeski-ekspert Bendik Øye sagt til Fri Flyt om Landrø tidligere.

Før verdensmesterskapet var Landrø rangert som nummer 23 i verden.