– Det føles selvfølgelig veldig bra, jeg følte det var masse press på meg i dag så jeg er litt lettet, men mest glad, sier Asbjørg Nesje til Fri Flyt.

Nesje vant med en solid døds da hun og andreplassen Line Galaasen Lund møttes i finalen. Totalt deltok syv jenter i verdensmesterskapet.

VANT: Asbjørg Nesje var fornøyd etter å ha blitt verdensmester i dødning på Frognerbadet. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
VANT: Asbjørg Nesje var fornøyd etter å ha blitt verdensmester i dødning på Frognerbadet. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby

– Hadde du forventet å ta seieren?

– Jeg hadde jo håpet på det, men jeg hadde hardere konkurranse her enn jeg har hatt ellers. Jeg kunne ikke gå inn i en konkurranse uten å håpe på gull, sier hun og ler.

Nesje er to ganger tidligere verdensmester i dødsing og hun vant for første gang i 2021 - etter i dag sto hun oppført med en hattrick.

Les også: Slik blir du en dødser.

Hun tror årsaken til seieren i årets VM er teknisk dødsing kombinert med god stil.

– Jeg tror jeg klarer å holde på stilen i dødsingen, samtidig som jeg har kompliserte nok triks, sier Nesje.

Tidligere i dødsesesongen overrasket Nesje alle da den ene verdenscupen i dødsing hadde kjønnsnøytrale klasser og hun gikk til topps foran alle.

I fjor var VM i døds i Rådhuskaia, men i år har arrangøren valgt å flytte det tilbake til Frognerbadet, der det hele startet for 15 år siden.

Konkurranseformatet til herrene var en kvalifisering med 24 deltakere, der de åtte beste gikk videre til finalen, der de møttes såkalt «head to head» før de to siste gikk ut i duell for å avgjøre seieren. I damenes kvalifisering var det syv deltakere der de fire beste gikk videre til finalen med samme utslagsformat.

Blant herrene var det til slutt Truls Torp som stakk av med seieren etter å ha levert en type rodeo/mistyflip 900 døds der han krydret trikset med sin særegne stil. I finalen møtte han Reagan Popoff fra USA som endte på 2. plass.

Truls Torp er i likhet med Asbjørg Nesje nå tre ganger verdensmester i dødsing. Han vant for første gang i 2016 og forsvarte tittelen i 2017.

Fri Flyt forsøkte å få en kommentar fra Torp etter seieren, men uten hell.

VIKTIG: Skal du på topptur eller bedrive frikjøring utenfor løypene må du ha sekk. Her fra testing av nye Duchebags Fjäll. Foto: Erlend Wassdahl Meirik
Les også
Hvor stor bør topptursekken være? Hva skal du ha plass til? Og hvilken sekk er best? Her er guiden til de beste sekkene for topptur.

Resultater damer finale

  1. Asbjørg Nesje

  2. Lina Galaasen Lund

  3. Sydney Kowalski

  4. Annette Weum

Resultater herrer finale

  1. Truls Torp

  2. Reagan Popoff

  3. Jon Nyberg

  4. Jørgen T. Borgly

  5. Ole Bjune-Grythe

5. Herman T Solstad

5. Martin Agerstig

5. Kim- André Knutsen

Kristin Harila om kostnadene på rekordprosjektet
Les også
Les alt om fjellklatreren fra Vadsø