Døds World Tour Stockholm var den siste konkurransen før VM arrangeres på Frognerbadet 26. august.

Dermed var helgas konkurranse siste sjanse for utøverne til å vinne en Golden Ticket – og å plukke ligapoeng i håp om å få delta i VM.

SISTE SJANSE: Konkurransen i Stockholm var siste sjanse for utøverne å vise seg frem før VM arrangeres neste helg – i Oslo. Foto: Anton Taléus.
SISTE SJANSE: Konkurransen i Stockholm var siste sjanse for utøverne å vise seg frem før VM arrangeres neste helg – i Oslo. Foto: Anton Taléus.

– Stockholms-konkurransen har blitt arrangert helt siden 2012 og er den internasjonale konkurransen som har holdt på lengst. Legendariske Saltsjöbaden Friluftsbad var igjen bakteppet for en vill og våt dødsekamp hvor hele 45 dødsere stilte til start, sier leder i Dødseforbundet Mathias Paasche Hansson.

I tillegg til en overvekt av svensker og kjente navn som Agerstig-brødrene og Joel Rydell, hadde et knippe nordmenn tatt turen til Sverige i helgen. Flere hadde reist enda lenger og både Côme Girardot fra Frankrike og Pacome Pegaz fra Spania stilte til start.

Les også: Slik kommer du igang med dødsing og stuping

Etter første runde med fristil gikk de 20 beste videre til en runde med klassisk døds før poengene ble kombinert for å bestemme hvilke 10 som kom til finalen.

Det var svært jevnt i toppen til slutt, men det var Jørgen Tjølsen Borgly (15) som trakk det lengste strået – med en svært bra utført dobbel forlengs salto, sier Hansson.

FULL FEST: Det var bra stemning under siste stopp av Døds World Tour. Foto: Anton Taléus.
FULL FEST: Det var bra stemning under siste stopp av Døds World Tour. Foto: Anton Taléus.

Svenske Martin Agerstig (31), som ledet etter de to første rundene, nådde ikke helt til topps.

– Han sikret seg en andreplass med kreativ dødsing – hvor han tok i bruk et bord på toppen av tårnet for å legge på litt høyde, sier Mathias Paasche Hansson.

Herman Solstad (12) bidro sterkt til å redusere snittalderen på pallen og delte andreplassen med Agerstig. Med det sikret han seg 3. plassen i ligaen sammenlagt.

Sigve Bergan (12) havnet rett utenfor pallen i Stockholm, men hentet nok ligapoeng til å sikre andreplassen sammenlagt.

Emil Lybekk som ikke deltok har allerede sikret seg en overlegen sammenlagtseier i årets Døds World Tour.

Resultater Døds World Tour Stockholm

Les også: Dødsing – tre typiske feil

canyon strive on test elsykkel
Les også
En fulldempet elsykkel for stisykling er et fantastisk verktøy for moro i skogen. Vi har testet ti av de råeste modellene i 2023.
RIMELIGE VARIANTER: Har du lyst til å sjekke hvorfor alle snakker om gravel, er dette tre av syklene du kan vurdere. Foto: Knut Andreas Lone
Les også
En gravelsykkel er perfekt for allsidige norske syklister, fordi den er like god til landeveissykling og bikepacking som lange turer på grusveier i marka. Dette er nå blitt syklene "alle" vil ha. Vi har testet tre av sesongens rimelige grussykler – i tillegg til 40 andre sykler i vårt arkiv!