Lybekk, som også vant årets åpning av Døds World Tour i Tønsberg 29. april, imponerte dommerne stort med et helt nytt triks.

– Hvis man tenker snowboard, så er det vel en slags underflip til sideflip. Eller kanskje noe som ligner på cork 900? Jeg var sånn cirka 80 prosent sikker på at jeg skulle klare det, sier Emil Lybekk til Fri Flyt.

Se film av Emils vinnerhopp lenger ned!

Med seier i begge de to første konkurransene i år har han juster litt på ambisjonene for sesongen.

– Målet før sesongen var på bare gjøre signaturtriksene mine, men det er jo dritkjedelig. Så nå blir det minst et nytt triks i hver konkurranse i stedet, sier Lybekk.

– Hvordan finner du på disse triksene?

– Jeg får sånne åpenbaringer når jeg skal legge meg. Har penn og papir ved senga, slik at jeg får skrevet ned triksene. Så blir omtrent 80 prosent av ideene vraka!

– Hadde du trent mye på trikset du vant med i helgen?

– Jeg hadde prøvd deler av det fra lavere høyde, men i Skjolden var første gang jeg gjorde hele greia fra skikkelig høyde.

Beste utøver som ikke allerede er kvalifisert til VM i Døds vinner en Golden Ticket og kvalifiseres direkte til VM, som i Oslo 26 august. 

Emil Lybekk fikk Golden Ticket i Tønsberg og andremann i Skjolden, Aleksander Frostad, er allerede kvalifisert til VM på grunn av fjerdeplassen i VM i fjor. Derfor ble mannen som tok tredjeplassen, Ravn Kamfjord, som tok helgens Golden Ticket.

– Det var helt topp stemning i Skjolden i 20 grader + og strålende solskinn. Cruiseskipet Queen Mary 2 med 2 500 gjester la til kai en time før konkurransestart. De utenlandske turistene hadde stor glede av å oppleve verdenseliten i døds konkurrere om viktige world ranking poeng helt innerst i Sognefjorden, sier Stine Brun Kjeldaas i World Døds Federation.

Brun Kjeldaas melder for øvrig at dommerne i helgens konkurranse mener Lybekk sendte sporten et hakk videre: 

– Dette er et helt annet nivå, ropte dommerne i kor da Emil gjorde sitt finalehopp.

Topp 10 World Døds Tour Skjolden 2023:

1 Emil Lybekk

2 Aleksander Frostad

3 Ravn Kamfjord

4 Elias Sæterhagen Trydal

5 Jacob Årøy

6 Jean Come Bertrand

7 Per Kristian Andenæs

8 Kristoffer Tandberg

9 Olav Eikenes

10 Herman Thrane Solstad