Den 32 år gamle dødseren Arne Haugland har en rekke VM-deltagelser i sekken, og sier at helgens mesterskap var det siste for hans del.

Målet for konkurransen var å vise at de «gamle» gutta fortsatt har det. Et triks han tidligere hadde prøvd under Ekstremsportveko i sommer ble hans siste hopp under konkurransen - men det gikk ikke helt etter planen.

Se video av hoppet i toppen av artikkelen.

SHOWMAN: Simen Mathisen klemmer til med en dødse-molberger fra 10-eren.
Les også
Det er ingen som begynner å dødse fra 10 meter. Ta det rolig fra én meter og bygg deg oppover. Her får du tipsene du trenger for å komme i gang med dødsing.

– Målet er å avslutte med stil. Nå har jeg vært med elleve ganger og tatt sporten til der den er nå, så får jeg gi meg på... Det blir ikke på topp, men, ja! sier den rutinerte dødseren til Fri Flyt.

Dermed nådde det ikke til plass på pallen for 32-åringen.

Blant herrene var det til slutt Truls Torp som stakk av med seieren etter å ha levert en type rodeo/mistyflip 900 døds der han krydret trikset med sin særegne stil. I finalen møtte han Reagan Popoff fra USA som endte på 2. plass. På kvinnesiden var det Asbjørg Nesje som gikk til topps. Begge har nå vunnet VM tre ganger.

Resultater fra VM i døds 2023:

KVINNER:

 1. Asbjørg Nesje

 2. Lina Galaasen Lund

 3. Sydney Kowalski

 4. Annette Weum

MENN:

 1. Truls Torp

 2. Reagan Popoff

 3. Jon Nyberg

 4. Jørgen T. Borgly

 5. Ole Bjune-Grythe

 6. Herman T Solstad

 7. Martin Agerstig

 8. Kim- André Knutsen

Haugland syntes det er gøy å ha vært med på utviklingen av sporten, men ser nå at de som vinner konkurransene er på et helt annet nivå enn tidligere.

– Det har utviklet seg fra å være en gjeng med gutter og jenter som bare skulle tøffe seg til å nå være toppidrettsutøvere. Du ser nivået har gått fra å bare sende det og faile, til nå som det er perfeksjonisme tatt ut av en helt annen verden. Det er gøy å se, sier Haugland.

I fjor var VM i døds i Rådhuskaia, men i år har arrangøren valgt å flytte det tilbake til Frognerbadet, der det hele startet for 15 år siden.

Asbjørg Nesje dødser
Les også
Asbjørg Nesje dødset seg til sin tredje strake seier under VM i døds på Frognerbadet. – Jeg tror jeg klarer å holde på stilen i dødsingen.
Arne Haugland baklengsstup
Les også
Arne Haugland imponerte under dødsekonkurransen på ekstremsportveko, foran et voldsomt publikum dødset han seg til en pris han aldri har vunnet før.