– Målet er å få en bedre plassering enn i fjor, da kom jeg på en 10. plass. En dag er målet å vinne, sier VM-klare Sigve Bergan.

En fredag formiddag i den siste uka med sommerferie møter Fri Flyt unggutten Sigve Bergan fra Hønefoss, som har dratt til Frognerbadet for å trene til det siste stoppet på Døds World Tour (verdenscupen i dødsing) i Stockholm og verdensmesterskapet i døds.

Sigve Bergan på Frognerbadet
KLAR FOR VM: Med mange gode plasseringer gjennom dødsesesongen er Sigve Bergan klar for sitt tredje VM i døds. Foto: Fredrik Ouren Jostad

Til tross for sin unge alder, har Bergan allerede tre års erfaring med dødsing.

For øyeblikket ligger han på 2. plass i Døds World Tour med 259 poeng, hele 298 poeng bak Emil Lybekk som leder touren. Med en så stor poengdifferanse er det ikke mulig for Bergan å ta over seieren, men han må allikevel levere på den siste konkurransen for å beholde plasseringen.

Med 64 poeng i differanse ned til Herman Thrane Solstad på tredjeplass kreves det en god plassering på det siste stoppet av Døds World Tour for at Bergan skal beholde andreplassen. Det siste stoppet på Døds World Tour er Stockholm 19. august.

I tillegg til gode resultater i konkurranser har Bergan i skrivende stund 148 000 tusen følgere på Instagram, der han laster opp video av stuntene sine.

Men det er ikke bare dødsing det går i - han er konkurransesvømmer, driver med freeski og benytter store deler av sommeren på trampolinen. Med andre ord mangler han verken kroppskontroll eller svømmeferdigheter.

VM i dødsing arrangeres på Frognerbadet 26. august 2023.

RIMELIGE VARIANTER: Har du lyst til å sjekke hvorfor alle snakker om gravel, er dette tre av syklene du kan vurdere. Foto: Knut Andreas Lone
Les også
En gravelsykkel er perfekt for allsidige norske syklister, fordi den er like god til landeveissykling og bikepacking som lange turer på grusveier i marka. Dette er nå blitt syklene "alle" vil ha. Vi har testet tre av sesongens rimelige grussykler – i tillegg til 40 andre sykler i vårt arkiv!