For andre år på rad ble konkurransen arrangert i Halden denne helgen. Dødsingen var en del av en byfestival som ble arrangert samtidig. Her var det sylskarp konkurranse blant deltagerne.

I de to innledende rundene med klassisk og fristil var det Truls Torp som imponerte mest. Men i finalen holdt det ikke inn for Torp.

Publikum som hadde møtt opp fikk se den at Emil Lybekk stakk av med seieren for tredje gang denne sesongen. Dermed leder han ligaen med 168 poeng. 

Se Emil Lybekks seiersdøds:

På andreplass kom den uredde tolvåringen Herman Solstad, som tidligere i år vant dødsingen Battle of the Tower i Kristiansand. På tredjeplass endte Lina Galaasen Lund. 

– En helt rå prestasjon som eneste kvinnelige deltager i konkurransen. Det viser bare hvor høyt nivået er blant jentene og vil garantert inspirere flere av dem til å prøve dødsing, sier Mathias Paasche Hansson i Døds Federation til Fri Flyt.

Lina Galaasen Lund på tredje etter dette:

Les også: Dødsing - tre typiske feil folk gjør

Siden Lybekk allerede er kvalifisert til VM i Oslo den 26. august, var det dermed Solstad som gikk med seg Golden Ticket og plass i VM.

Nå setter Døds World Tour kursen over Atlanteren, hvor neste stopp finner sted i Utah Olympic Park i Park City søndag 9. juli.