– Det er selvfølgelig veldig gøy! Jeg synes det er gøyere å vinne når vi stiller i blandet klasse og ikke er delt opp etter kjønn, sier Nesje til Fri Flyt.

Nesje er regjerende verdensmester i kvinneklassen i dødsing, men denne gangen vant hun over alle og fikk bevisst hvor god hun faktisk er.

SHOWMAN: Simen Mathisen klemmer til med en dødse-molberger fra 10-eren.
Les også
Det er ingen som begynner å dødse fra 10 meter. Ta det rolig fra én meter og bygg deg oppover. Her får du tipsene du trenger for å komme i gang med dødsing.

Hun leverte en stilfull 720 døds med grab og tror selv at hun vant ved å utføre en bra døds med god stil og lengde.

Nesje mener at man blir pushet hardere når man konkurrerer på tvers av kjønn.

– Siden vi er så få jenter i denne idretten er verken nivået eller antall konkurrenter like høyt dersom vi stiller i egen jenteklasse. Man blir pushet hardere når man stiller blandet.

– Jeg har alltid ønsket å bli sett på som god, ikke bare «god for å være jente». Derfor er det veldig tilfredsstillende å vinne en slik konkurranse, da det bekrefter at det ikke behøver å være noen forskjell. Også får man satt gutta litt på plass, sier hun og ler.

Norsk dominans

I et startfelt sammen med mange amerikanere stilte et knippe norske utøvere. Etter de to første åpningsrundene med klassisk- og fristilsdøds var det amerikanske Jon Nyberg som viste den drøyeste dødsingen og ledet frem til finalen.

Som vanlig nulles poengene fra de to første rundene slik at det beste hoppet i finalen vinner. Etter innledningsrundene Nesje på en 9. plass før hun satset alt i finalen og leverte en døds dommerne belønnet med 8.80 poeng og som sendte hun til topps i konkurransen.

Med seg på pallen fikk hun besøk av landsmann Emil Lybekk på andreplass og amerikaneren Jon Nyberg på tredje. Lybekk leder for øyeblikket Døds World Tour rankingen sammenlagt.

Asbjørg Nesje døds world tour
SEIER: Asbjørg Nesje på toppen av pallen ved siden av Emil Lybekk og Jon Nyberg. Foto: Katelyn Brenstuhl

Dødsing større i USA

Dødsekonkurransen i Utah var nummer fem av totalt ni konkurranser på Døds World Tour. Det var også første av to stopp Døds World tour har i USA denne sesongen.

Senere blir det arrangert et stopp i Tenessee den 5. august.

Arenaen for konkurransen var den historiske Utah Olympic Park som ble bygget for OL i 2002. Med andre ord kan man spørre seg selv om dødsing begynner å nærme seg en OL-gren.

Dødse-VM
Les også
Dødsing vises nå på amerikansk fjernsyn, har fått internasjonale stjerner og sammenlignes med da snowboard tok av på 90-tallet. Til helgen er det VM i Døds i Oslo, og for første gang er det et ekte verdensmesterskap.

Nesje forteller også at hun liker utviklingen som foregår innenfor dødsesporten.

– Det er gøy at dødsing har blitt så stort og at det vokser så raskt som det gjør. Sporten vokser mye i Norge og nedover i Europa, men det ser ut som den virkelige økningen er i USA for tiden. Og som med alt annet: Blir det stort der borte, så blir det stort overalt.

Døds World Tour Utah
SNART OL-GREN?: Døds World Tour stoppet i Utah ble arrangert på den olympiske arenanen utenfor Park City (2225 m.o.h). Foto: Katelyn Brenstuhl

I tillegg til Døds World Tour rangeringen var det en egen kåring av «US National Champion», der Jon Nyberg vant foran Matthew Whitson og Ryan Bean.

Med denne seieren sikret han seg billett til VM i Oslo 26. august.

Jon Nyberg dødser
GOLDEN TICKET: Etter å ha blitt kåret til US-champion fikk amerikanske Jon Nyberg direktebillett til VM-finalen i Oslo. Foto: Katelyn Brenstuhl

Resultater fra konkurransen.

UREDD: 12 år gamle Herman Solstad imponerte stort og endte på pallen under Tøds Word Tour i Halden. Foto: Døds Federation
Les også
Herman Solstad fikk publikum til å måpe da han endte på en solid andreplass under Døds World Tour.