Trøsten er at årets sommersesong ble nesten dobbelt så lang som den triste rekorden i 2018, da Stryn sommerskisenter fikk bare 15 åpningsdager. Men årets 26 dager er ikke nok til å forsvare åpning på lang sikt. Likevel er neste sommer reddet, og sommerskisenteret håper på åpning tidligere i 2020.

– Nå håper vi antallet åpningsdager fortsetter å øke! Vi kan ikke ha så korte sesonger i all framtid, men vi har heldigvis fått inn nok til å sikre åpning neste sommer. Vi har god dialog med Statens vegvesen, som sørger for åpning av veien. Det er avgjørende for når vi får åpna, og vi håper på tidligere åpning neste sesong, sier daglig leder Nina Lensebakken til Fri Flyt.

Annonse

Les om Stryn sommerskisenters utfordringer – og framtidsdrømmer – her!

– Fine forhold til helgen

Årsaken til at sommerskisenteret stenger er naturlig nok for lite snø, men snøen som er holder fin kvalitet etter noen kjølige døgn denne uka.

– Snøen er god og gir fin flyt nedover. Vi har måttet ta ned noen av elementene i terrengparken, men fortsatt er hoppene og alle sidehits´ene langs løypa på plass, så det blir supre forhold i parken i helgen, sier Lensebakken.

Catski-tilbudet, som åpnet denne sommeren og skapte debatt, er stengt for året på grunn av snømangel høyere oppe.

LES OGSÅ: Pudder på Stryn

LES OGSÅ: Strynefestivalen oppsummert

Ny sesong starter nå 

Selv om skisenteret steger, fortsetter aktiviteten på Tystigbreen. Brevandringssesongen starer nå, og er en ny inntektskilde for sommerskisenteret – med et helt annet publikum.

– Vi må spe på inntektene, og skyssing av turister som skal besøke breen og oppleve snøen er en nytt og viktig tilbud hos oss. I fjor hadde vi blant annet en busslast med turister fra Dubai som sklei rundt på snøen, og dette skal vi fortsette med helt fram til august, når vi må begynne med vedlikehold av heise og maskiner. Denne sommeren er den første hvor vi satser på dette, og brevandringa er vi avhengig av for å få økonomien til å gå opp, sier Lensebakken.

Sommerskisentrene på Juvass og Folgefonna er fortsatt åpne, og denne helgen er terrengparken på Fonna klar med 20 elementer.

Les mer om sommerski her!

Se filmen fra frikjøringskonkurransen på Stryn 8. juni: