– Mine forventninger er at folk rett og slett har det gøy, drar masse på tur og møter masse nye gira friluftsfolk, sier festivalsjefen for Strynefestivalen Lisa Kvålshaugen Bjærum.

I år er det satset spesielt hardt på band og kveldsunderholdning, samt gjort en del justeringer på aktivitetsprogrammet. Det er også blitt forbud mot Soundboxer og private musikkanlegg.

Små Blutooth-høyttalere vil riktignok være lov å bruke.

– Det var litt for god stemning i fjor. Vi bor veldig trangt her, og det blir fort mye støy. Til gjengjeld er det underholdning på kafeen til kl 02.00 hver kveld, sier Kvålshaugen Bjærum.

KULT: Strynefestivalen har gjenopplivet kultstatusen til området. Foto: Vegard Breie
KULT: Strynefestivalen har gjenopplivet kultstatusen til området. Foto: Vegard Breie

I år kan folk glede seg over Honningbarna på headlineren. Det er også satt opp en shuttlebuss til Stryn sommerski, og i følge yr.no skal det bli et fantastisk vær på den populære festivalen.

– Festivalen er utsolgt, og vi solgte rekordmange billetter første salgsdag i år. Festivalen i seg selv ble utsolgt på tre dager.

– Hva er det som gjør at Strynefestivalen er så attraktivt?

– Det er vanskelig å si, men det er noe vi har bygd opp gjennom mange år siden starten i 2014 sammen med Fred Syversen. Mine forgjengere har gjort en god jobb med å etablere Strynefestivalen og gjøre det også attraktivt.

TREKKPLASTERET: Honningbarna kommer til å lage god trøkk på Folven Kafé fredag kveld kl. 22.00! Foto: Letizia Cigliutti
TREKKPLASTERET: Honningbarna kommer til å lage god trøkk på Folven Kafé fredag kveld kl. 22.00! Foto: Letizia Cigliutti

Lisa forteller at hun har jobbet ekstra mye for å finne en måte å treffe de unge, og samtidig skape og beholde vibben Folven allerede har.

Hun legger til at Strynefestivalen avslutter vintersesongen og sparker i gang sommeren for mange. 

– Jeg tror også det er en suksessformel at man kan kombinere klatring, sykling, SUP, kajakk, elvepadling og ski på en og samme festival. Folk flest er nok ute etter å være sosiale og møte andre likesinna folk, fortsetter hun.

*Strynefestivalen arrangeres av Fri Flyt AS, som er en del av Schibsted.