– Vi kjører korte og enkle turer tre ganger om dagen – hvis været tillater det – og det er på ingen måte fritt frem for beltevogna her oppe. Jeg mener vi åpner en flott mulighet for de som kanskje ikke ville kommet seg opp på noen annen måte. De største catski-skeptikerne er hjertelig velkomne til å komme til Stryn og prøve selv. Da vil de nok oppdage at det ikke er så ille.

Det sier daglig leder på Stryn sommerskisenter, Nina Lensebakken, etter at skisenteret måtte tåle kritikk på Fri Flyts facebookside på grunn av catskitilbudet som de startet forrige helg.

SJEFER: Daglig leder Nina Lensebakken og driftssjef Idar Aaboen er også eierne av Stryn sommerskisenter, som tilbyr catskiing opp mot Kvitlenova. Arkivfoto: Anki Grøthe
SJEFER: Daglig leder Nina Lensebakken og driftssjef Idar Aaboen er også eierne av Stryn sommerskisenter, som tilbyr catskiing opp mot Kvitlenova. Arkivfoto: Anki Grøthe

Hun forteller om strålende fornøyde catskikunder, selv om Stryn sommersksienter fortsatt har en del å lære om denne typen tilbud til skifolk.

– VI har ikke gjort dette før, så en del finpuss gjenstår før vi er hundre prosent i mål, men vi er ikke i tvil om at catskiing på Stryn er verdt å dyrke videre. Foreløpig har vi bare kjørt den ene av de tre turene vi har tillatelse til, nemlig opp mot Kvitlenova. På de to andre er det litt skrinne snøforhold, og de kommer ikke til å bli kjørt i år, sier Lensebakken.

– Hvor lenge klarer dere å holde på i sommer?

– Vi håper å kjøre ut neste uke, men en tur per dag nå i ukedagene, og litt mer på helgene. 

– Hva med stolheisen?

– Målet er å holde åpent til 23 juni. Alt etter det blir ren bonus.

Stryn sommerskisenter åpnet 29. mai, og selv om årets sesong blir kort, er den betydelig lengre enn forrige sommers rekordkorte sesong på Tystigbreen.