Dermed blir den dystre spådommen fra denne artikkelen dessverre sann:

– Vi hadde normale snømengder før den voldsomme varmen og vinden kom tidligere denne måneden. Derfor tror jeg det blir en rekordkort sesong, vi holder nok ikke så veldig lenge etter Strynefestivalen, som går fra 7. til 10. juni. Men når det er sagt; vi har veldig fine forhold nå, og det går mot ei strålende åpningshelg, sier daglig leder Nina Lensebakken, et par dager før åpningen for bare et par uker siden.

Annonse

Dette skriver Stryn sommerskisenter på Facebook denne uka:

«Etter flere uker med strålende sol og netter med mange varmegrader og fønvind, har vi ingen andre alternativer enn å sette sluttdato veldig mye tidligere enn ønsket. Så alle som har tenkt seg hit en tur i år, bør ta turen nå denne uka. Beklageligvis er 10 juni vår siste dag av sesong 2018.»

Samtidig tyder det aller meste på at sommerens siste helg med heisbasert skikjøring på Stryn også kan bli en av tidenes beste. Alle de 500 passene til Strynefestivalen er for lengst utsolgt, og det ligger an til å bli masse folk både på skisenteret og på Folven camping nede i dalen Og været? Joda, det blir strålende!

PS! Både på Galdhøpiggen sommerskisenter (les denne for en halv-fersk rapport fra Norges beste, heisbaserte sommer-frikjøringstur) og på Folgefonna er forholdene ålreite og sesongen ventes å vare til høsten.