Sommerskisenteret på Folgefonna åpnet allerede 27. april, og Galdhøpiggen sommerskisenter åpnet 10. mai. Stryn sommerskisenter åpner førstkommende lørdag – altså 26. mai. Det meldes om fine forhold på Stryn, men dessverre går det mot en av de korteste sesongene noensinne. 

Vi har snakket med alle sommerskisentrene i Norge, og her er de ferske rapportene:

Annonse

Fonna Glacier Ski Resort:

Det meldes om både terrengpark, fine forhold og masse snø i det første sommerskisenteret som åpnet for sesongen i Norge.

– Det er varmt, men det ha ikke smelta så mye her. Vi målte snømengdene i bakken denne uka, og den fem meter lange stanga nådde ikke ned til bakken. Vi holder på målet om å kjøre heisene til ut i september, og foreløpig ser det bra ut, sier daglig leder Andreas Skogseth.

Parkbygge-legende Emil Fossheim dukker opp over helga, men allerede nå er det noen elementer å leke seg på for jibberne på Folgefonna.

– Det blir en liten park nå i helgen, og fra neste uke setter Emil i gang for fullt med bygging, så da blir det fullt kjør i terrengparken, sier Skogseth.

MINST FEM METER: Folka på Fonna måler snøen – som det ikke er noen mangel på.

Stryn sommerskisenter:

Åpner lørdag 26. mai – med fine forhold selv om snømengdene ikke er så voldsomme denne sommeren.

– Vi hadde normale snømengder før den voldsomme varmen og vinden kom tidligere denne måneden. Derfor tror jeg det blir en rekordkort sesong, vi holder nok ikke så veldig lenge etter Strynefestivalen, som går fra 7. til 10. juni. Men når det er sagt; vi har veldig fine forhold nå, og det går mot ei strålende åpningshelg, sier daglig leder Nina Lensebakken.

Stryn er for øvrig blant skisentrene som har fått tillatelse til å prøve ut cat-skiing– altså å frakte skikjørere opp med beltevogn. Det skjer ikke denne sommeren, men Lensebakken lover et råflott tilbud når de kommer i gang – forhåpentligvis sommeren 2019.

stryn
stryn

BRA SNØ: …men ikke så mye av den på Stryn sommerskisenter. Foto:

Galdhøpiggen sommerskisenter:

– Fra mast seks og opp har vi halvannen meter mer snø enn i fjor. Lenger ned er det litt mindre, men fortsatt tipper jeg det er rundt meteren sammenligna med sist sesong. Det smelta veldig mye tidligere i mai, men vi ligger likevel godt an, sier driftsleder Per Arne Vole.

Han har foreløpig ingen terrengpark på plass, men parken er under bygging. 10. juni kommer freeskilandslaget på samling, og da skal parken være klar. Senere på sommeren skal Field Productions ha sin camp.

Denne uka har skisenteret ved Galdhøpiggen besøk av en drøss alpinlag. Blant annet det svenske verdenscuplaget, og ifølge Vole er alle strålende fornøyde med treningsforholdene.

juvass
juvass

FAST: …både på norsk og engelsk. Foreløpig går det i alpintrening på Galdhøpiggen sommerskisenter, men terrengparken er under bygging, og skal være klar senest 10. juni. Foto: Hallgeir Vognild.