I Skorgedalen, 20 minutters kjøring nordvest for Åndalsnes ligger lille Rauma Skisenter med en krokheis og tre nedfarter. Anlegget drives på dugnad og har som regel åpent i helgene, men kan åpne etter avtale. 

Den lokale randonnéeklubben pleier å trene i bakken om forholdene ikke tillater å trene ute i ordentlig terreng. Det lille anlegget ligger i et ettertraktet toppturområde, men har selv en del bra frikjøringsområde å by på. De har nylig skaffet seg varmestue og servering! 

Annonse

Løypekart og snøforhold

rauma skisenter
Et beskjedent løypekart fra Skorgedalen.

Det lille anlegget byr på en liten T-heis, men bakken er til gjengjeld ganske bratt. Det er også mange, lange langrennsløyper i området.

Fordelen med Skorgedalen er at det ligger ganske høyt og ofte får god snø fra tidlig i sesongen. 

Om du vil vite hvordan mulighetene er for pudder i Skergedalen, kan du se på snøvarslingen for Kyrkjetaket.  

Offpiste og topptur

Fra heisen oppe på toppen har du et område med høykvalitets skogskjøring til ski venstre. Ikke følg dette terrenget for langt ned i dalen, snu tilbake mot anlegget når du når bebyggelse.

Om du følger fjellryggen videre fra toppen mot øst / nord, har du en stor og tidvis bratt nordvendt flanke over tregrensa før du kommer inn i skogen. Du treffer på langrennsløypa i bekkedalen under som leder deg tilbake til anlegget.

Oversiktsbilde fra skisenteret.
Rauma skisenter

Toppturene i dette området er dekket i Halvor Hagen sin bok Toppturer i Romsdalen.

Isfjordsskarven, også kjent som Skarven i Skorgedalen, (Ikke til forveksling med Innfjordsskarven) er en lokal klassiker som er lettgått og gir mye bra terreng for strevet. Turen starter på P-plassen. Følg ryggen opp og vær oppmerksom på skredterrenget.

Smørbottfjellet er den andre folkefavoritten med samme utgangspunkt, bare at du går nordover fra P-plassen. 

I dalen bakenfor Skarven ligger Tarløysa, som tradisjonelt gås fra fjordsiden, men også kan gås med anmarsj fra P-plassen i Skorgedalen.

Storebroren til disse fjellene heter Såta og befinner seg lenger inn dalen nordøst for skisenteret. Turbeskrivelse finner du i boka toppturer i Romsdalen.

Like i nærheten finner du også en bråte populære toppturfjell, beskrevet nedenfor.

 

Fri Flyt - reportasjer

En av de populære turene i Skorgedalen er fremhevet blant 15 toppturer du bør gå om du er ny på topptur / randonee.

Lokal toppturentusiast Bård Smestad har skrevet sak med fine bilder og video fra en rundtur på Skarven, Såta og Smørbottfjellet.

Vi ble med lokal toppturkonge og rando-nestor Ola Hovdenak Toppturfeber!

Skarven er også trukket frem som en av 5 toppturer du kan gå tidlig i sesongen i Romsdalen.

Har du vært i anlegget eller fjellene i nærheten og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no

 

Reise, fritid og overnatting

Du finner anlegget omtrent 30 minutter utenfor Åndalsnes. Her er anlegget på Google Maps. Med ferge inkludert, tar det omtrent 1,5 timers kjøring fra Molde sentrum. Fra Ålesund tar det 2 timer over Innfjorden.  

Merk at det er bomavgift på vei opp til anlegget. Bommen koster 82 kroner. Anlegget ligger i et lite hytteområde og har en stor P-plass som er utgangspunkt for toppturene i dalen.

Om du vil tilbringe natten i Skorgedalen, finnes det faktisk en selvbetjent DNT-hytte her! Skorgedalsbu er en stor hytte med innlagt strøm og elektrisk komfyr som kan romme opptil 20-30 personer.

Det er for øvrig kort avstand til Åndalsnes, som har alle tilbud du skulle forvente å finne i en by. Nærmeste dagligvare på Åfarnes fergekai eller tettstedet Isfjorden. 

Rauma Skisenter

raumaskisenter.com

98 41 04 80

Antall heiser: 1

Antall nedfarter: 3

Lengste nedfart: 1470 meter

Høydeforskjell: 300 meter

Heiskort: 250 kroner for dagskort voksen

Hvor: 20 km fra Åndalsnes, 50 km fra Molde. Det er bomvei det siste stykket opp fra Rv 64 ved Torvik.