Dette er en middels lang tur som passer for hele familien.

Atkomst/parkering: Parkering ved avkjøringen fra E136 til gården Set. Når du kommer fra Innfjorden blir dette ca 200 m etter å ha passert Stokkeelva som renner ned mellom Skjervan og Skarven.

Opp 3.7.1 Normalveien 

Følg gårdsveien ca 100 m til det en traktorvei tar av til venstre. Følg denne i sikk sakk oppover og etter hvert innover Setdalen. Ved ca 500 moh står det skilt til Hovdesetra og Setsetra.

Herfra følges åpninger i skogen mellom setrene til sadelen ved Reset (821 moh). Herfra følger du ryggen mot vest til topps i lett terreng og med flott utsikt.

Denne ruten er den letteste og sikreste op fjellet og kan godt brukes som nedfart også. Spesielt om det ligger løs snø i terrenget.

Tid: Middels. 4-6 timer

Høydemetre: 1100 hm

Lengde: 5,1 km

Bratteste parti: 25 grader.

Vanskelighetsgrad: Enkelt

Se samleartikkel med flere turforslag i Innfjorden og Måndalen

Skarven-Toppturer-i-Romsdalen-2
En kald vinterdag mot toppryggen på Skarven. God utsikt innover mot Åndalsnes og Isfjordsfjella. Foto: Halvor Hagen

Ned 3.7.2: Sørøstflanken / E1 / GV

Fra toppen gir Sørøstflanken flott kjøring i terreng med jevn bratthet, i en direkte linje tilbake til traktorveien. Følg denne tilbake til parkeringen.

Når: Januar – april. 

Faremomenter: Skred. Vær oppmerksom på snøen kort tid etter vær fra nordvest. Når sola får tak kan den gi rask oppvarming i den sørvendte siden. 

Himmelretning: Sørøst, øst

Lengde nedkjøring: 1100 høydemeter

Bratteste parti: 30 – 35 grader 1080 moh – 900 moh

Tips: Turen starter ved fjorden og snøen kan fort forsvinne i nederste parti i perioder med mildt vær. Ta turen en dag med klart og godt vær slik at utsikten kommer til sin rett.

Fra busslommen rett etter man kommer ut av Innfjordtunellen har man god oversikt over turen. Med kikkert er det mulig å se om snøen i Sørøstflanken er vindpåvirket.

Vanskelighetsgrad: Utfordrende

LES OGSÅ: Turbeskrivelse Skarven med flere rutealternativer

Se alle sakene om toppturer i Romsdalen