– Vi har fått produsert nok snø i Wyller nå, og jobber med å dose den ut akkurat nå. Da blir det full bredde og nydelige carvingforhold, sier daglig leder i Oslo Vinterpark, Espen Bengston til Fri Flyt.

Mandag klokken 16.00 åpner Oslo Vinterpark den populære skibakken vest i byen, med heisen Wyller express. Fra før har de hatt Tårnbakken og Hyttlibakken åpen så langt i år, men Bengston sier åpningen av Wyller er svært viktig.

– Vi ser at rundt 80 prosent av de tilbakemeldingene vi får er om når åpner dere Wyller. Det å få åpnet ned i Sørkedalen og få opp den fantastiske bakken som Wyller-løypa er betyr mye for oss.

WYLLER: Slik så Wyllerløypa ut torsdag ettermiddag. Foto: Espen Bengston
WYLLER: Slik så Wyllerløypa ut torsdag ettermiddag. Foto: Espen Bengston

Han sier de nå også jobber med å få åpnet de andre bakkene i området.

– Det er ikke så mye igjen i de resterende Wyller-bakkene, som vi får lagt litt etterlengtet snø i. Vi åpner fortløpende, men er avhengige av kulden. Men for eksempel i traseen som er lengst syd mot byen, Ull, mangler vi 20 % av snøen vi trenger for å få et bra dekke der og. 

– Hvordan er skiforholdene hos dere nå?

– Det er kjempebra forhold. Jeg tok noen svinger i Tårnbakken og Hyttlibakken i sted. Det er fine vinterforhold, ganske hardt, men det forandrer seg jo. Parken er også kjempefin, sier Bengston.