Det har lavet ned snø i høyden i Oslo de siste dagene, og ved Tryvannstårnet kom det som har blitt målt til sesongens største snøfall. Selv om skianlegget ikke åpner heisen, har likevel enkelte entusiaster funnet veien til bakken på egenhånd.

En av de er Thomas Berge Foyn, som forøvrig er en særdeles habil skiskytter til vanlig. Han kan melde om 50 centimeter nysnø i bakken.

Annonse

– Det var faktisk så mye snø at det ble litt for mye. Bakken i Tryvann er såpass slak at man stopper opp i 50 cm pudder. Derfor måtte jeg finne de aller bratteste stedene å kjøre.

Foto: @thomasfoyn, Thomas Berge Foyn.

Snøen kom først natt til torsdag, ifølge Berge Froyn.

– Jeg var oppe å sjekka forholdene natt til torsdag. Da var det 30 cm tørrpudder. Var ute 08:30 torsdag, da hadde det kommet 20 cm til og snøen var på vei til å bli våtere.

Berge Foyn sier de fikk først og fremst god kjøring på formiddagen.

– Vi holdt på frem til 13.00, da begynte snøen å bli veldig kram og mye stopp og fall. Men for entusiastene er det mulig å få veldig mye fin kjøring de neste dagene! Da synker sikkert snøen også litt.

Skisenteret har forøvrig stengt heisene, og hadde siste åpningsdag i pipen tirsdag denne uken. De holder for øyeblikket på å forberede åpning av Oslo Sommerpark.