– Før hadde vi en teoretisk leggetid på hele anlegget på 20 døgn. Nå blir det halvert, og vi kan – i teorien – legge hele anlegget på ti døgn, sier administrerende direktør i Oslo Vinterpark, Espen Bengston.

Leggetid betyr altså i dette tilfellet tiden det tar å legge nok kunstsnø for å åpne bakken uten natursnø med optimal temperatur, luftfuktighet og vindretning.

Takker sesongkortkjøperne

Kapasiteten er økt ved at skisenteret har kjøpt inn hele 23 nye, helautomatiske viftekanoner i Wyller, vanntilførselen er mer enn doblet og nytt strømnett gir langt mer strøm inn til kunstsnøanlegget.  I Wyllerbakken er også de mest snøkrevende områdene fylt inn og planert.

– Investeringen er en direkte konsekvens av godt sesongkortsalg forrige sesong. Vi fikk mye igjen for å senke prisen og få flere folk i bakken. Det føles veldig riktig å bruke 26 millioner på å gi sesongkortkjøperne et bedre produkt, sier Bengston.

bengston
bengston

FORNØYD: Sjefen i Oslo Vinterpark, Espen Bengston, er fornøyd med det nye snøanlegget. Arkivfoto: Anders Holtet

– En helt annen ballgame

– Utgangspunktet vårt var å bygge ut vårt allerede veldig velfungerende kunstsnøanlegg. Nå er teoretisk leggetid på Wyllerløypa nede i tre døgn, noe som  er en helt annen «ballgame» en det var før. Vi vil få til mye raskere åpning, som krever mindre arbeid enn tidligere, sier Bengston.

– Når satser dere på å åpne?

– Vi er klare for å åpne så snart været tillater det, med månedsskiftet november-desember hadde vært topp. I fjor åpnet vi 16. november.