Solheisen er den pene lillesøsteren til Hemsedal Skisenter. De lokale og hyttefolket vet at det lille anlegget i Grøndalen er best i mange sammenhenger. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Når det er kaldt på forsesongen, når Skistar er oppkjørt, når det er kø og/eller stress, er Solheisen en bra avlastning. Anlegget var tidligere inkludert i Skistar-sesongkortet. Nå finnes et eget Vinterland-sesongkort, som omfatter de største anleggene i regionen. 

Annonse

Løypekart og snøforhold

Solheisen skisenter grøndalen hemsedal skistar harahorn Tuv alpint snowboard fri flyt guide snowboard ski freeride
Møt opp tidlig i solheisen for å kjøre kald snø eller få en høydemeterboost til toppturen.

Løypetilbudet i solheisen er ikke så verst, de to svarte løypene til høyre på løypekartet er artige i noen runder - og terrenget imellom dem er topp skogskjøring.

Parken i Solheisen er mye bedre enn man kan forvente av denne størrelsen anlegg. Her gjøres det stadig en ekstra innsats for å tiltrekke jibberne. Forvent to-tre gode hopp og noen fine rails.

Varmestuetilbudet nederst i anlegget er koselig. Anleggseierne i hotell harahorn satser, og vil nok utvide tilbudet med årene.

Her finner du vårt alltid oppdaterte snøvarsel for Solheisen i Hemsedal.

 

Offpiste og topptur

Fra toppen av solheisen har du tilgang til ypperlig frikjøringsterreng på snaufjellet, og like over toppheisen kan du lett vinne noen flere høydemeter med fellene på. Vær oppmerksom på at snaufjellet her er skredutsatt.

Skogskjøringen i Solheisen er også ypperlig. Imellom løypene finner du noen tynne skogholt å leke deg i, og størstedelen av fjellsiden ski venstre nedover mot bunnen av anlegget er høyst kjørbar!

Solheisen skisenter grøndalen hemsedal skistar harahorn Tuv alpint snowboard fri flyt guide snowboard ski freeride
Hemsedal er kanskje på sitt beste når du går opp for egen maskin og har snøen for deg selv.

Randonee i området er omfattet av den nye boka Toppturer i Hemsedal av Jørgen Aamot

Fra toppen av Solheisen er det en enkel sak å komme seg til bra skiterreng på Harahorn eller Kvitingane. En lengre tur for å gå opp Leinenosi fra baksiden (i motsetning til normalruta fra Hulbak) er også mulig om du starter i Solheisen.

Grøndalen har mange andre klassiske toppturer på ski, som f.eks. Svarthetta. Hemsedalsruta, som går fra kommunegrensa over Høgeloft, DNT-hytta Kljåen og via Solheisen til Nibbi går gjennom her også.

  

Fri Flyt - reportasjer

Vi har Solheisen som ett av 7 anlegg inntil de store anleggene du bør besøke!

Sjekk ut reportasjen fra Hemsedal railgarden like bortenfor!

Her finner du alle sakene vi har skrevet fra Hemsedal tidligere.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Kjør forbi Hemsedal sentrum, anlegget og Hemsedal railgarden, ti minutter innover i Grøndalen og så ser du Solheisen. Her finner du anlegget på google maps. Utenom kollektivtilbudet som går til Hemsedal, er det vanskelig å komme hit uten bil.

Harahorn hotell ble eier av Solheisen for noen år tilbake, og ligger like ovenfor anlegget med et litt upscale tilbud. Ellers finnes det hytteutleie, og tilbudet i Hemsedal like ved.

 

Solheisen i Grøndalen, Hemsedal

solheisen.no

94 49 68 58

Antall heiser: 3

Antall nedfarter: 8

Høydeforskjell: 350 m

Heiskort: 400 kr (ikke bekreftet sesongen 21/22)

Hvor: 12 km fra Hemsedal sentrum, 280 km fra Bergen, 229 km fra Oslo