Ifølge E24 øker Skistar sine heiskortpriser med seks prosent foran kommende vinter, noe som avisa skriver er godt over kjerneinflasjonen – den generelle prisøkningen – i både Norge og Sverige. Økningen er litt større enn den var før sist vinter, da Skistar satte opp prisene med rundt 5,5 prosent, melder avisa.

Annonse

Sesongkort opp 2,5 prosent

Men Skistars destinasjonssjef i Hemsedal mener sammenligningen ikke stemmer. Prisøkningen på sesongkortet er 2,5 prosent, det samme som den generelle prisøkningen i Norge.

– Vi har 2,5 prosent økning på sesongkortet Skistar All, og tre prosent økning på dagskortet, som går fra 460 til 475 kroner. Det er ganske standard i bransjen. Geilo øker til sammenligning fra 455 til 470 kroner, så de holder seg fem kroner under oss, sier destinasjonssjef i Hemsedal, Martin Letzter, til Fri Flyt.

Sjekk Fri Flyts offpistguide til Hemsedal!

HEMSEDAL-SJEF: Martin Letzter i Skistar. Foto: Skistar
HEMSEDAL-SJEF: Martin Letzter i Skistar. Foto: Skistar

– Feil sammenligning

Skistar har differensierte priser gjennom sesongen, men høyere pris i periodene 19. desember til 3. januar, 6. februar til 6. mars og 2. til 18. april. Letzter tror tallene til E24 skyldes at de sar sammenlignet lavsesong-priser med høysesong-priser.

– Dermed blir sammenligningen litt feil. Dette er uansett priser som først og fremst gjelder besøkende turister, så for de fleste fri Flyt-leserne er de nok ikke like relevante, sier han.

– Skistar fikk nok en temmelig kraftig omsetningsøkning sist sesong. Hvordan kommer det kundene til gode neste vinter?

– Vi har en del nyheter på gang, blant annet på løypeutvalget i Hemsedal, men detaljene må vi komme tilbake til over sommeren.

Hemsedal er Norges mest komplette skisenter – les hvorfor her!

Stor økning

Skistars omsetning for sist vinter økte med 214 millioner svenske kroner, sammenliknet med foregående år. Resultatet ble 64 millioner SEK i pluss.

– Antall skidager endte på 5,8 millioner i sesongen 2018/19. Det er kun 6 000 færre enn i sesongen 2017/18, da vi økte antall skidager med 7,5 prosent og hadde fantastiske værforutsetninger. Gevinst fra våre utviklingsprosjekter er 79 millioner kroner høyere enn foregående år. Vår prognose, som sier en økning fra foregående år, er dermed innfridd allerede etter tredje kvartal, sier konsernsjef Mats Årjes.

Skistar eier og driver de største skisentrene i Skandinavia, inkludert Trysil og Hemsedal (Norges to klart største skianlegg målt i omsetning og besøk), og de eier og driver St. Johann i Østerrike. 

Gira på frikjøring? Sjekk vårt testarkiv med hele 309 par frikjøringsski!

MYE FOLK: Hemsedal er Norges nest største skisenter i omsetning, kun Trysil er større. Begge eies og drives av Skistar. Foto: Ola Mattsson
MYE FOLK: Hemsedal er Norges nest største skisenter i omsetning, kun Trysil er større. Begge eies og drives av Skistar. Foto: Ola Mattsson