– Sesongåpning er alltid en spesiell dag for oss, og vi ser virkelig frem til å ønske nye og gamle gjester velkommen, sier destinasjonssjef i Skistar Trysil, Gudrun Sanaker Lohne.

Fredag ettermiddag ble det klart at Trysil og Hemsedal, etter en lengre periode med kulde og snø, kan åpne de første skiheisene og skibakkene fredag 3. desember.

Dermed starter de sesongen samme helg som Kvitfjell og Hafjell - i tillegg til en rekke andre norske skianlegg. Hele oversikten over sesongstarten får du her.

Da Fri Flyt var i kontakt med Ola Matsson i Skistar Trysil tidligere denne uken om en eventuell åpning sa han følgende:

– Prognosen for snølegging framover ser bra ut, det er meldt kaldt vær. Vi krysser fingrene.

Skitar eier altså Trysil og Hemsedal, som er de to største skianleggene i Norge målt i omsetning.

I Trysil åpner de neste helg da Fjellekspressen og Eventyr. Det betyr åpning av bakkene 13,15 og barneområdet ved Turistsenteret.

I Hemsedal blir det åpning av heisene Hollvin Express, Valle 1 og Ulven. Valle 2 åpner i løpet av åpningshelgen. Bakkene som åpner er øvre del av 11, 10, 1 og 2, ifølge en pressemelding.

Hemsedal åpnet forøvrig med mye snø i fjor. Hemsedal har vært fått mye kritikk de siste årene for økte priser på sesongkort. Foran denne sesongen har det også blitt innført parkeringsavgift i skianlegget.

For ordens skyld åpner også Åre den samme helgen.