Se når Hemsedal og Trysil åpner for sesongen

Med snø og kuldegrader nærmer også åpningen av Skistar-anleggene Hemsedal og Trysil seg. Nå har de satt åpningsdato - og sesongstarten i Norges to største skianlegg nærmer seg med stormskritt.

Sist oppdatert 26. november 2021 kl 16.26
Hemsedal sesongåpner
SESONGÅPNING: Hemsedal er klare for sesongstart. Det er også Trysil. Foto: Kalle Hägglund

– Sesongåpning er alltid en spesiell dag for oss, og vi ser virkelig frem til å ønske nye og gamle gjester velkommen, sier destinasjonssjef i Skistar Trysil, Gudrun Sanaker Lohne.

Fredag ettermiddag ble det klart at Trysil og Hemsedal, etter en lengre periode med kulde og snø, kan åpne de første skiheisene og skibakkene fredag 3. desember.

Dermed starter de sesongen samme helg som Kvitfjell og Hafjell - i tillegg til en rekke andre norske skianlegg. Hele oversikten over sesongstarten får du her.

Da Fri Flyt var i kontakt med Ola Matsson i Skistar Trysil tidligere denne uken om en eventuell åpning sa han følgende:

– Prognosen for snølegging framover ser bra ut, det er meldt kaldt vær. Vi krysser fingrene.

Skitar eier altså Trysil og Hemsedal, som er de to største skianleggene i Norge målt i omsetning.

I Trysil åpner de neste helg da Fjellekspressen og Eventyr. Det betyr åpning av bakkene 13,15 og barneområdet ved Turistsenteret.

I Hemsedal blir det åpning av heisene Hollvin Express, Valle 1 og Ulven. Valle 2 åpner i løpet av åpningshelgen. Bakkene som åpner er øvre del av 11, 10, 1 og 2, ifølge en pressemelding.

Hemsedal åpnet forøvrig med mye snø i fjor. Hemsedal har vært fått mye kritikk de siste årene for økte priser på sesongkort. Foran denne sesongen har det også blitt innført parkeringsavgift i skianlegget.

For ordens skyld åpner også Åre den samme helgen.

Publisert 26. november 2021 kl 16.20
Sist oppdatert 26. november 2021 kl 16.26
annonse
Relaterte artikler
annonse
SKOGSKLASSIKER: Gummiskogen i Hemsedal er sannsynligvis Norges mest kjørte frikjøringstur. Skisenteret i Hemsedal rydder i skogen for å gjøre den åpnere, og lettere å bedrive redningsaksjoner i. Bonusen er at kjøringa blir enda bedre. Arkivfoto: Kalle Hägglund
23 heisbaserte klassikere

Offpisteguide til Hemsedal

HURRA: Usedvanlig gode snøforhold Hemsedal i disse dager. Foto: Kalle Hägglund
Stemningsrapport fra Hemsedal

Elleville pudderforhold

UTSETTER: Det snør i Hemsedal, men anlegget i Hallingdal klarte ikke å holde snøproduksjonen i gang inn mot helgen og må derfor utsette den planlagte sesongstarten. Foto: Hemsedal
Brems i snøproduksjonen

Utsetter sesongstarten i Hemsedal

Hemsedal bygger ny seksseters stolheis

– Dette handler om mer enn kapasitet

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen