Fortsatt misnøye med Hemsedals sesongkortpriser

Skistar senker prisene og tilbyr eget kort for Hemsedal. Men en familie må fortsatt betale 3000 kroner mer for sesongkort.

Sist oppdatert: 23. august 2016 kl 15.03
LIKE MISFORNØYDE: Initativtakerne i Facebook-gruppa Vi som ikke vil til St. Johann... mener det nye, lokale kortet er verdiløst. Foto: Kalle Hägglund
LIKE MISFORNØYDE: Initativtakerne i Facebook-gruppa Vi som ikke vil til St. Johann... mener det nye, lokale kortet er verdiløst. Foto: Kalle Hägglund
Lesetid: 4 minutter

– Vi har sett over våre rabatter og forsøkt å finne en rettferdig prissetting der vi gir samme fordeler til alle våre sesongkortkjøpere, sier destinasjonssjef i Skistar Hemsedal, Andreas Smith-Erichsen.

Denne uken kom de nye sesongkortprisene for Hemsedal. Der ble det klart at det tilbys et eget sesongkort for Hemsedal og at prisen på kortet som gjelder for alle Skistar anleggene senkes fra 6195 til 5795 kroner.

Samtidig ble det slått fast at det ikke blir noen familierabatt og at tidligrabatten kun gjelder for samlekortet MySkistarAll. Sammenlignet med i for betyr det at en voksen får en prisstigning på 348 kroner, mens en familie på fire må punge ut med hele 3202 kroner mer.

Fullstendig regnestykke for sesongkortprisene kan du se i faktaboksen til høyre.

Sesongkortpriser i Hemsedal

SESONGKORT VOKSEN 2016

Hemsedal: 5195 kroner
Ingen rabatt.

MySkistarAll: 5385 kroner
4578 kroner

Billigste sesongkort for Hemsedal: 4578 kroner

SESONGKORT VOKSEN 2017

Hemsedal: 5430 kroner
Ingen rabatt.

MySkiStarAll: 5795 kroner
Med early bird-rabatt: 4926 kroner

Billigste sesongkort for Hemsedal: 4926 kroner

SESONGKORT FAMILIE 2016
I 2016 ble det gitt 50% rabatt på sesongkort i Hemsedal for ungdom hvis begge foreldre hadde sesongkort.

Billigste kort to voksne og to ungdom inkl familierabatt I Hemsedal: 14 550 kroner

SESONGKORT FAMILIE 2017

Billigste kort to voksne og to ungdom inkl early bird-rabatt I Hemsedal: 17 752 kroner

Det er initiativtaker i Facebook-gruppa Vi som ikke vil til St. Johann, Rune Skalstad, lite imponert over.

– Det er jo helt meningsløst fordi det lokale kortet ikke har en early bird-rabatt. Da blir det veldig dumt å kjøpe det nye lokalkortet, som da blir dyrere enn deres eget satsningsområde. I tilsvaret blir det klart at vi egentlig ikke har fått gjennomslag for noe som helst. Vi er jo like langt, sier Skalstad til Fri Flyt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

rune1
rune1

IKKE IMPONERT: Rune Skalstad mener man er like langt med de nye prisene. Foto: Privat

– En hinsides pris å betale

Siden det kraftige prishoppet ble kjent tidligere denne sommeren har gruppa engasjert seg aktivt i den pågående debatten om sesongkortprisene i skianlegget.

Han mener gruppa, som krevde at både familierabatten og andre lignende rabatter ble gjeninnført, ikke har fått gjennomslag for noe.

– Når det havner på 19330 kroner for en familie på fire, er det en hinsides pris å skulle betale. Men i likhet med hvordan denne diskusjonen startet, er vi ikke overrasket.

Smith-Erichsen forklarer at ingen andre anlegg i Skistar-systemet har familierabatt, og at dette har vært en særordning for Hemsedal. Fra og med i år er det slutt, og dermed blir det et kraftig prishopp for barnefamiliene.

– Skistar består av seks ulike destinasjoner som tilhører samme selskap og det er viktig å tilby våre gjester samme fordeler uansett hvilken destinasjon de besøker. Vi har derfor sett over våre rabatter og forsøkt å finne en rettferdig prissetting der vi gir samme fordeler til alle våre sesongkortkjøpere. Det har ført med seg en del endringer i de lokale rabattene både på våre svenske og norske destinasjoner.

– Hvorfor ikke tilby early bird-rabatt til Hemsedal-kjøperne?

– Vårt håp er at flere skal oppdage fordelene ved å kunne ha muligheten til å kjøre på ski på alle våre øvrige destinasjoner. Med MySkistar All får man muligheten til å forlenge skisesongen ved å besøke noen av destinasjonene som åpner tidlig eller de som stenger senere, sier destinasjonssjefen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gigantene-samarbeider_ordinary_1200
Gigantene-samarbeider_ordinary_1200

FORSVARER:  Andreas Smith-Erichsen (t.v.) sier de ønsker å gjøre MySkiStar All fordelaktig. Her med Oslo vinterpark fra en tidligere anledning. Foto: Preben Stene Larsen

– Håper ikke det påvirker salget

– Prisene gir en økning på 3200 kroner, eller 22%, for en familie på fire. Hva tenker dere om prisøkningen sett i lys av det?

– Prisendringen for en familie på fire er 2900 kroner hvis man justerer for myndighetenes endring av mva satsen fra 8 % til 10 %. Igjen dette er gjort for å få en rettferdig prissetting til alle Skistar sine gjester uansett hvilken destinasjon de ønsker å besøke.

– Tror dere prisendringene vil gå utover sesongkortsalget?

– Vi håper ikke det. Vi håper at våre gjester vil se rettferdigheten av at Skistar ønsker å behandle alle våre gjester likt samtidig at man vil se den fordelen som Skistar All kortet  gir i form av rabatt, fleksibilitet og variasjon.

Skalstad understreker derimot at de ikke vil gi opp kampen enda. 

– Kampviljen er stadig voksende, og det er ingen som er slått i marken av dette. Vi kommer til å fortsette frem mot sesongen, og også inn i sesongen.

Publisert 23. august 2016 kl 15.03
Sist oppdatert 23. august 2016 kl 15.03
annonse
Relaterte artikler
mann foran skisenter og tråkkemaskin
Satser på å kjøre skiheisene 17. mai - og helgen etter

Solheisen holder åpent

THE 90s: Thomas, George og David tidsriktig antrukket på toppen Lille Matterhon april 1998. Foto: Kenneth Erlandsen
Et lykkelig samlivsbrudd

Et lykkelig samlivsbrudd

APPELSINPAUSE: Are Tallaksrud og Torkel Karoliussen rakk fem turer på 700 høydemeter i løpet av dagen. Foto: Are Tallaksrud
Mens lavlandet tiner, finner Torkel og Are godsakene

Pudder i Hemsedal: – Det var en 10/10 dag

TERRENGFELLE: I det heisnære offpisteområdet Djeveldalen i Hemsedal har det på to år skjedd to dødsulykker. Dette bildet er tatt etter skredene som krevde ett liv nyttårsaften 2022. Foto: Markus Landrø/NVE
Dødsulykken i Hemsedal

Derfor skiltes ikke Djeveldalen

6-SETER: Første åpningsdag for Lodge Express-heisen i Hemsedal er fredag 15. desember. Foto: Skistar
Åpning av den nye 6-seteren

– Flyten blir bedre

POWSURF I SOLHEISEN: Torkel Karoliussen koser seg med nysnø i Hemsedal. Foto: Are Tallaksrud
14 centimeter nysnø

Powsurf i Solheisen

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen