/ Hafjell

Kidsa imponerte i Øyer

Junior Mats Wahlquist vant Øyer railjam med et triks som ville gjort det skarpt i seniorklassen.

Sist oppdatert: 30. november 2014 kl 17.39
BARE NESTEN: Jens Johnsen er muligens Øyers største skitalent, men han måtte nøye seg med andreplass under Øyer railjam på fredag. Foto: Espen Berg-Johnsen
BARE NESTEN: Jens Johnsen er muligens Øyers største skitalent, men han måtte nøye seg med andreplass under Øyer railjam på fredag. Foto: Espen Berg-Johnsen
Lesetid: 3 minutter

– Juniorene imponerte stort, med Mats Wahlquist fra Vinstra som trakk det lengste strået med stabil og god kjøring hele kvelden. Hans 270 på 450 av hadde gjort det bra i seniorklassen. Bror Alwin Sagstuen landet blant annet en switch 270 på som ga andreplass, mens Teodor Skotheimsvik landet en strøken nosepress, blind swap 270 av, forteller en imponert NTG-trener Espen Berg-Johnsen. 

2_Theodor-Skotheimsvik
2_Theodor-Skotheimsvik

TREDJE PLASS: Teodor Skotheimsvik imponerte i juniorklassen, men det holdt ikke til seier, for nivået var skyhøyt. Foto: Espen Berg-Johnsen

Killi suveren

10 år gamle Kyrre Holter var fredagens yngste deltager, og han imponerte alle med stødige railslides hele kvelden. På jentesiden fikk railunikum Johanne Killi sterk konkurranse fra søstrene Tora og Marina Johansen, men da jam-finalen nærmet seg slutten brettet Johanne opp armene og tok seieren.

I snowboardklassen vant Alexander Klerud foran Jørgen Formo og Anders Karlsen.

3_Kyrre-Holter
3_Kyrre-Holter

TALENT: Kyrre Holter (10) var konkurransens yngste deltager. Foto: Espen Berg-Johnsen

Seniorgutta dro på

Ski herrer var den klart største klassen, med skyhøyt nivå allerede i kvaliken. De åtte beste fra kvaliken gikk videre til en 30 minutter lang finalejam.

– Her eksploderte det i tekniske og store triks, hvor det ble satt en drøss 270, 450 og 630 på. Knut Fineid er tilbake etter en skade han pådro seg i Hintertux, og han viste at han er i rute, og kapret tredjeplassen med blant annet en 270 på 450 av og 270 screamin seaman landing, sier Berg-Johnsen.

Men kampen om seieren sto mellom Jens Johnsen og Max Hagetrø Larsen. Det var svært jevnt og begge satte flere store triks.

– Det så lenge ut som Jens skulle ta det, med blant annet 630 på, 270 av på boksen, 450 på front 270 og blind 270 av på downrailen, men Max tok tilslutt beste overall med store tekniske triks begge veier, blant annet lip 270 pretzel 270 og høyre 270 på, pretzel 450 av, sier NTG-treneren.

4_Knut-fineid-270-pretzel-270
4_Knut-fineid-270-pretzel-270

TILBAKE: Knut Fineid er tilbake etter skade, og ble nummer tre under Øyer railjam. Foto: Espen Berg-Johnsen

Fornøyd arrangør

Primus motor for Øyer railjam, Henrik Gulliksen, var veldig fornøyd med gjennomføringa av konkurransen, som gikk av stabelen fredag kveld, dagen før Hafjell åpnet for sesongen.

- Jeg startet opp Øyer railjam i 2008 på eget initiativ. Målet var å få til et ekstra tilbud for ungdom i Øyer, da det var lite eksisterende arrangementer. Derfra har det vokst, og jeg blir bare mer og mer gira på å arrangere. Vanligvis samarbeider vi med Field Productions, hvor Øyer railjam er kvalik til deres jam på Stortorget. Field har en pause i år men er tilbake neste år, hvor vi da igjen fungerer som kvalik. Jeg er kjempefornøyd med kvelden, og gjennomføringen gikk veldig bra. Veldig gøy at nivået er så høyt på de lokale kjørerne, sier Gulliksen. 

Se masse bilder fra Øyer railjam i galleriet under!

5_Henrik-Gulliksen(arrangør)
5_Henrik-Gulliksen(arrangør)

ENGASJERT: Henrik Gulliksen er mannen som skal ha æren for at hver Hafjell-sesong starter med fet railjam. Foto: Espen Berg-Johnsen

Publisert 30. november 2014 kl 17.39
Sist oppdatert 30. november 2014 kl 17.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen