Glomfjord Alpinsenter er en eksotisk perle i nord, langt fra det meste. Nærmest er Bodø, to timer unna Her er det god plass og store sjanser for å kjøre ned uberørte fjellsider. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Randonee og topptur er også attraktivt i Glomfjord, og med start fra toppen av stolheisen (eller bare ved å labbe opp heistraséen) har du plutselig tilgang til flere prima toppturfjell. 

Løypekart og snøforhold

Glomfjord alpinsenter meløy glåmfjord mo i rana helgeland skisenter løypekart alpint snowboard fri flyt guide snowboard ski freeride
Glomfjord har en ovenfra-og-ned-holdning til utformingen av løypekart.

Glomfjord har en stolheis og en pomaheis som går i to forskjellige retninger. Stolheisen åpner det meste av frikjøringsterreng og er kun betjent i helgene. 

Det er, utenom da Field productions bygde et spektakulært megahopp i Glomfjord, vanligvis ikke lagt opp park i anlegget.

Enkel kiosk i skistua nederst i anlegget. Øverst i stolheisen finnes også en sporadisk betjent skihytte.

Til å være nordnorsk kystanlegg er Glomfjord relativt snøsikkert. Her er vårt snøvarsel for Glomfjord.

Offpiste og topptur

Fra toppen av stolheisen i Glomfjord har du stort freeride-terreng. Ski venstre fra toppen kan du følge en flott bekkedal under toppen av Glomvasshågen ned mot den andre heisen.

Ski høyre fra toppheisen har du en fantastisk nedkjøring nesten helt ned til fjorden igjen, og med masse terreng å ta av - i et så lite anlegg er du skjelden mange om beinet også!

Glomfjord alpinsenter meløy glåmfjord mo i rana helgeland skisenter løypekart alpint snowboard fri flyt guide snowboard ski freeride
Fra stolheisen, med noen spektakulære fjell i bakgrunnen. Foto: Thomas Kleiven

En del av toppturene i dette området er omfattet av toppturboka Toppturer rundt Bodø av Torgeir Kjus.

Tverrfjellet ligger nærmest rett opp fra stolheisen her, og kan lett gjøres laps på. Sfinxen lenger sør er også kjørbar!

Her er en oversikt over flere toppturer i Meløy-området.

 

Fri Flyt - reportasjer

Sjekk Asbjørn Eggebø Næss i 70 cm pudder i Glomfjord!

Her er en video fra en vågal førstenedkjøring i en av fjordens bratteste renner!

Her er en flott topptur - reportasje fra Glomfjorden.

Les reportasjen fra da Field productions skulle filme til Supervention her.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Glomfjord ligger bare 180 km fra Mo i Rana, men tar 4 timer å komme til derfra. Fra Bodø er det derimot kun to timers kjøring med bil. Her finner du anlegget på google maps. Hurtigruta stanser også i Ørnes, et kvarters kjøretur unna.

Du finner noen enkle hoteller i selve Glomfjord, som Svartisen hotell og Glomfjord hotell. Bensinstasjonen i bygda står for det meste annet, men du skal se langt etter øvrig underholdning.

Glomfjord alpinsenter på Meløy

glomfjord-alpinsenter.com

90 18 52 63

Antall heiser: 3

Nedfarter: 6

Lengste nedfart: 1200 meter

Høydeforskjell: 380 meter

Heiskort: 270 kr

Hvor: 140 km fra Bodø, 185 km fra Mo i Rana, 1137 km fra Oslo, 1316 km fra Bergen og 641 km fra Trondheim

Åpningstider: Tirsdag og torsdag 17-20, lørdag og søndag 11-17