Opp: Vendeskiven ved Øvre heisstasjon til Glomfjord Alpinsenter er et perfekt utgangspunkt for å bestige Tverrfjellet. Herfra er det knappe 2 km opp til toppen. 

Første heng (SØ) på ca 520-550 moh er bratt, men denne kan unngås ved å legge ruta litt mer mot vest (venstre) for å følge opp gunstig ryggformasjon.

Resten av turen opp og ned er for det meste slak og fin. For de som ønsker en lengre tur er det mulig å fortsette innover breen til Istinden.

Ned: Samme trase for tilslutt å avslutte ned Stolheislia.

Finn flere flotte toppturer i Meløy her

  • Tryggtopptur: Lett fremkommelig og turen er forholdsvis kort. Med fordel kan stolheisen i Glomfjord Alpinsenter brukes. Fra Tverrfjellet er det enkelt å ta seg videre opp til Istinden.

  • Læringspunkt: Legg merke til de første bratte østlige heng over vendeskiven ved øvre heisstasjonen. Spor som ligger der fra før kan lett avlede deg fra å ta egne valg. Tenk nøye gjennom muligheter for fjernutløsning. Legg også merke til terrengfeller i nærområdet og tenk konsekvens når det gjelder sporvalget ditt, både opp og ned. 

  • Fare: Legg ruta slik at du kan følge gunstige ryggformasjoner; dette gjelder turen som helhet, men spesielt de første SØ-heng på 500 moh-550 moh. Prøv å unngå disse.