Første av ruta går langs traktorvei med jevn stigning til man kommer over skoggrensa. Man følger så sørsiden av Tverråga oppover i småkupert terreng før man kommer inn på ryggen inn mot toppen.

Deretter fortsetter turen opp mot Føllivatnet. Fra 550-600 er det ikke mulig å unngå et utløpsområde og det er enkelte brattheng rett under Føllivatnet, og enkelte brattheng rundt bekkedalen på 700 moh.

Etter å ha passert Føllivatnet følger man enten bekkedalen (her er det også enkelte brattheng, men disse kan unngås), ryggformasjonen på nordre siden av bekkedalen eller ryggformasjonen på sørsiden av bekkedalen opp mot «Kjølen» (850m) der man får utsikt inn i Reindalen.

Videre kan den S og N toppen nåes (skredterreng, flere heng over 30 grader).

Vi har samlet turbeskrivelser av toppturer i Meløy her

Ned: Nedturen følger i samme trase som opp.

  • Trygg topptur: Kort anmarsj, variert terreng og har store kjøremuligheter for dyktige skikjørere, men fungerer også for begynneren, forutsatt at man følger beskrevet rute og gjør gjennomtenkte vurderinger underveis. Gode muligheter for skikjøring ut mai.

  • Læringspunkt:  Legg spesielt merke til terrengfellene rundt på tur opp. Legg ruta hensiktsmessig ifht utløpsområder spesielt i områder i nærheten av terrengfeller. I den bratte fjellsiden over Føllivatnet går det skred regelmessig, som kan nå helt ned til vatnet.

  • Fare: Skogspartiet kan gi utfordringer, spesielt når snøoverflaten er våt og spesielt for begynnere eller de som ikke har skiteknikken helt på plass.