Gutta kjørte renna tirsdag 21. april, og på grunn av vanskelig tilkomst der renna ender -helt nede ved fjorden- ble de to henta med båt. Og det var ikke hvilken som helst båt som plukka opp karene.

– Vi skulle egentlig bli hentet av en kompis som driver Meløy Adventure, men vi så at Kystvakten var i fjorden, så jeg ringte faren min som var på jobb og spurte om han kunne ringe Kystvakten og snakka litt med dem. Det gjorde han, og de kunne hente oss da de var ute med lettbåten. Så da plukket de oss opp og kjørte oss over fjorden. Hadde ikke Kystvakten hentet oss måtte vi ha ventet en time til å på bli hentet, forteller Trym. 

Annonse

Renna er både lang, leken og ganske bratt. Den er omringet av stupbratte fjell. For å komme deg tilbake til sivilisasjonen uten å svømme må du enten hentes av båt eller gå opp renna etter du har kjørt den. Høydeforskjellen er cirka 700 meter.

IMG_0806

BRATT RENNE: Runnet er tydelig definert, ned fra «skulderen» på fjellet Glomsteet. Foto: Trym Kristiansen

– Hvordan var snøforholdene i renna?

– Stort sett fine. Snøen var ganske kompakt, med litt sløsjete topplag. Forholdene ble litt dårligere jo lenger ned i renna vi kom. Vil tro at fra cirka 150-100 moh begynte snøen å bli dårligere. Snøen lenger ned var påvirket av snøskred, og var litt klumpete. Men mesteparten av renna var veldig god å kjøre i. 

– Er dere sikre på at det var ei førstenedkjøring?

– Vi er rimelig sikre på at det var førstenedkjøring. Det er et lite skimiljø i Meløy kommune der alle kjenner alle, og ingen vet om noen som har kjørt den renna før. 

Se filmen: