/ Folk

Tonje Kvivik: Norges ukjente frikjøringsdronning

At Tonje Kvivik fra Kristiansand ikke er superstjerne i frikjøringssirkuset er nesten ikke til å tro.

Sist oppdatert: 19. november 2018 kl 09.34
DRAR PÅ: Tonje Kvivik (til venstre) er en av tre kjørere i gjengen The Blondes - og hun kjører bedre enn de aller fleste.
DRAR PÅ: Tonje Kvivik (til venstre) er en av tre kjørere i gjengen The Blondes - og hun kjører bedre enn de aller fleste.
Lesetid: 3 minutter

Grunnen til at vi nesten ikke tror det ser du i filmen fra The Blondes nederst i denne artikkelen – makan til knallhard kjøring skal du lete en stund etter. Men hvem i huleste er denne Tonje Kvivik?

8692BF3A-CF4D-438C-AFB5-C6F0261FDB9A
8692BF3A-CF4D-438C-AFB5-C6F0261FDB9A

UNDER RADAREN: Tonje Kvivik fra Kristiansand. Foto: Privat

– Jeg er ei 22 år gammel jente fra Kristiansand. Bodde i Berchtesgaden i Alpene fra jeg var ett til jeg ble fire år. Jeg husker enda den enorme gleden da jeg kjørte ski første gang. Men vi flyttet til Sørlandet da jeg var fire, og jeg var enormt skuffet over «vintrene» på Sørlandet. Jeg spurte mor hvorfor ikke vinteren kommer til Norge. Heldigvis dro vi tilbake til Berchtesgaden hver vinter, hvor jeg fikk gratis «schiscule». Etter hvert kjøpte vi hytte på Brokke, her tror jeg frikjøringen i skogen og ikke minst at jeg alltid kjørte sammen med broren og fetteren min i parken, har gjort til at jeg fikk utfordret meg selv og fikk smaken på adrenalin. Etter videregående ville jeg tilbake til Alpene store fjell. Jeg reiste til Serre Chevalier for noe som egentlig bare skulle være et friår, men hadde alltid drømmen om Canada i bakhodet.

– Ja, du bor jo i Canada nå, og det er noe temmelig kanadisk over den nye filmen? 

– Jeg var ganske sikker på at om jeg ikke reiste til Canada ville jeg angre. Så jeg dro, og ble hekta på snøen, fjellene og menneskene tvert. Det er noe veldig spesielt med de små skibyene i Canada. Selv om du ikke har peiling på hva du holder på med føles det rett. Denne vinteren blir min tredje sesong i Revelstoke.

5705FF40-387C-4144-98F2-6402E271C541
5705FF40-387C-4144-98F2-6402E271C541

THE BLONDES: Tonje (i midten) er en av tre jenter i crewet The Blondes – som kjører skjorta av de aller fleste andre. Foto: Privat

– Kan du fortelle litt om filmen du er med i?

–Jepp, jeg har møtt så mange flotte mennesker her, blant annet Janelle og Emily. Vi har laget et lite crew; «The Blondes». Lidenskapen brakte oss sammen, og vi har alle den samme tullete drømmen. Hverdagen består av og finne nye soner med snøskuterne, lære og pushe hverandre, men mest av alt fokusere på moroa med frikjøring! Sesongediten vår er et resultat av hva som skjer når tre jenter kommer sammen, kjøper snøskutere og et kamera men ikke har peiling på hvordan man bruker hverken det ene eller det andre!

Jaja, om disse jentene har peiling eller ikke kan du jo vurdere sjøl, men vi sier i hvert fall ja:

Publisert 17. november 2018 kl 19.06
Sist oppdatert 19. november 2018 kl 09.34
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen