/ Folk

Tonje Kvivik vant pris for årets frikjører under iF3 Festival

– Helt siden jeg begynte med frikjøring, har dette vært målet

Tonje Kvivik vant pris for årets frikjører under «skifilmenes Oscar», iF3 Festival.

Sist oppdatert: 24. oktober 2022 kl 11.14
TON-YEAH! Tonje Kvivik overbeviste juryen i iF3 med kjøring som dette. Foto: MSP
TON-YEAH! Tonje Kvivik overbeviste juryen i iF3 med kjøring som dette. Foto: MSP
Lesetid: 2 minutter

– Jeg kan nesten ikke tro det. Dette er jo virkelig drømme-prisen når man holder på med skifilming, sier Tonje Kvivik til Fri Flyt. 

Prisutdelingen skjedde i forbindelse med prestisjetunge iF3 Festival i Whistler, der Kvivik var nominert sammen med fem andre skikjørere i klassen for årets skikjører, eller stand out of the year, som iF3 har valgt å kalle det.

iF3 Festival omtales ofte som «skifilmenes Oscar», og der ble altså Tonje Kvivik fra Kristiansand belønnet med prisen for årets skikjører

FLYTTET OVER DAMMEN: Tonje Kvivik har vokst mye som storfjellskjører etter at hun bestemte seg for å flytte til Canada. Foto: MSP
FLYTTET OVER DAMMEN: Tonje Kvivik har vokst mye som storfjellskjører etter at hun bestemte seg for å flytte til Canada. Foto: MSP

Grunnlaget for hedersutnevnelsen ligger i Tonjes filmsegment i den nyeste storfilmen Anywhere From Here av Matchstick Productions, der Kvivik overbeviser juryen mer enn skiikoner som Jess Hotter og Michelle Parker, som også var nominert i samme kategori. 

Matchstick Productions (MSP) anses som kanskje den aller viktigste produsenten av profesjonelle skifilmer, og har vært en inspirasjonskilde for flere generasjoner frikjørere. Anywhere From Here blir den tredje MSP-filmen Tonje får være med på, og denne gangen ble hun belønnet med prisen for årets skikjører. 

– Jeg var så sjokket! Hendene mine ble numne når jeg gikk opp på scenen for å ta imot prisen. De andre jentene har noen råe segmenter, så hadde ikke anelse om hva som kom til å skje, sier Kvivik på spørsmål om hun ble overrasket over å vinne prisen. 

I fjor var også Kvivik nominert i iF3, under kategorien «discovery of the year». Nå fikk hun altså en ny mulighet til å vinne - i den aller staseligste kategorien. 

– Har dette vært et mål for deg?

– Ja, uten tvil! Helt siden jeg begynte med frikjøring, har dette vært målet. Det samt å filme med MSP, så dette er veldig stas!

– Hva har du gjort i denne filmen, som du ikke har gjort før?

– Skifilming handler mye om erfaring. Det var utrolig lærerikt å filme med Mark Amba og Logan Pehota* denne sesongen. De er noen helt fantastiske karer med helt sykt imponerende skikjøring. Jeg lærte masse noe som gjorde at jeg også pushet meg selv hardere, forklarer Kvivik. 

*Mark Amba og Logan Pehota er amerikanske frikjørere med internasjonal legendestatus i frikjøringsmiljøet.

Publisert 24. oktober 2022 kl 11.14
Sist oppdatert 24. oktober 2022 kl 11.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen