/ Folk

En Blond Høydare

SOMMERPRATEN. Du kjenner kanskje ikke til navnet Tonje Kvivik enda, men det burde du.

Sist oppdatert: 27. juni 2018 kl 12.04
SHREDDER: Tonje Kvivik legger ikke lista veldig lavt for hva som kan komme neste år. Foto: Screengrab fra Blonde Highlights.
SHREDDER: Tonje Kvivik legger ikke lista veldig lavt for hva som kan komme neste år. Foto: Screengrab fra Blonde Highlights.
Lesetid: 4 minutter

– Her går vi rett på sak. Hvem er egentlig Tonje Kvivik? 

Tonje Kvivik

Tonje har bodd i Canada og Frankrike for å kjøre mest mulig ski og er i år aktuell med editen "Blonde Highlights". Neste år har hun og crewet fått støtte fra Atomic og The North Face for å lage serien "The Blondes".

Haha det er et godt spørmsål, jeg er ei jente fra Kristiansand som elsker å stå på ski.

Siden det ikke er så mye skifjell hjemme så derfor har jeg reist mye rundt for å få kjøre ski i skikkelige fjell og møte nye mennesker og oppleve mer.

– Du kommer fra Kristiansand, hvordan kan det ha seg at du har blitt så rå på ski?

– Jeg fikk skikkelig lyst å kjøre masse ski, så da flyttet jeg til Serre Chevalier og brukte alle pengene mine på å kjøre mest mulig ski. Det er nok ingen hemmelighet at for å bli god i noe må man gjøre det skikkelig mye.

CANADA: Myten om at man ikke blir god på ski av å kjøre dyp løssnø og puter hver dag er herved motbevist. 

– Hva gjør du i sommer?

– Akkurat nå jobber jeg mandag til fredag, jobber som servitør på en fancy golfbane i Alberta. Utover det sykler, klatrer og drikker noe øl innimellom.

– Hva er den smudeste sommerjobben du har hatt og hvorfor?

– Det må være da jeg jobbet for DNT-sør. Stort sett det jeg gjorde var å passe på at folk hadde det fint, gikk litt i fjellet, badet og lifestylet endel. Tror jeg hadde tre-fire jobber på det tidspunktet, så når jeg kom på fjellet føltes det veldig som ferie.

– I vinter kom editen Blonde Highlights ut, der du har en part som ville parkert de fleste. Hvordan skjedde det?

– Det var ganske tilfeldig egentlig, jeg var ute og hadde tatt noen drinker. Ut av ingenting fikk jeg en melding fra Alexandra Armstrong, ei venninne jeg har konkurrert litt sammen med, om at vi måtte melde oss på konkurransen; Intersection. Så skrev hun et innlegg om Blondes, som er crewet vårt. Intersection er jo en filmkonkurranse, vanligvis er det en filmer eller produsent som melder seg på med et konsept, så finner han skikjørerne etterpå. I vårt tilfelle hadde vi verken filmere eller noen plan i det hele tatt haha! Så da inviterte vi bare alle de feteste jentene vi kjenner i BC og lagde et crew.

BLOND: Sjekk linja til Tonje ved 5.02. Helt skammelig rått!

– Neste år har dere fått støtte fra Atomic og The North Face, hvilke planer har dere?

– Akkurat nå er det ganske åpent. Vi prøver bare å samle alle klippene fra forrige sesong og lage noe fett til høsten. Til vinteren må vi bare fikse masse cash, snøskutere, flere blondiner, flere flate landinger og masse øl.

– Er det noen slike prosjekt du kunne tenkt deg å gjort i Norge?

– Absolutt. Nå er jeg veldig usikker på livssituasjonen min fra november av, siden det ”Working holiday” visumet mitt kun varer i et år. Derfor må jeg nok reise litt fram og tilbake, men Lofoten og Nord-Norge virker ganske heftig. Hadde vært sjukt kult å få med de to andre Blondes-jentene; Janelle Yipper og Emily Childs og gjort noe sammen. Jeg har vurdert å ta noe nettstudier til høsten, slik jeg har forstått det er det en lysende fremtid innen fugler?

– Hvem eller hva skal vi se opp for til neste år?

– The Blondes.

– Om du kunne gitt et tips til 10 år gamle deg selv. Hva ville det vært?

– Kjøp pudderski.

– Hvordan liker du isen din?

– Masse sjokolade, peanøttsmør og, ehm, alt av digge ting.

– Hva er det feteste du fikk gjort i år?

– bare sjukt masse enkelthendelser som utgjør en helt sjukt bra sesong. Bla. Catskiing, og sånn. Tror kanskje det å kjøpe seg snøskuter og oppleve alle de nye tingene som kommer med det. Får tilgang til helt enormt mye forskjellig terreng og fete linjer som man aldri hadde vært i nærheten av uten. 

– Kan du beskrive skisesongen din i år og formulere deg sånn du ser for deg Donald Trump ville gjort?

It was way greaterest than yours.

Publisert 27. juni 2018 kl 12.04
Sist oppdatert 27. juni 2018 kl 12.04
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen