17 år gamle Omund Valde Sletten fra Vågå begynner virkelig å spare bra fra seg i frikjørings-miljøet, og fikk både seg både junior-VM i Andorra og Råskalleprisen etter trynet sitt i junior-NM i Røldal. Nå ser han tilbake på sesongen, og mimrer over høydepunktet og nedturene i sommersolen, og ser også på hva fremtiden vil bringe.

– Junior-VM i Andorra, og flere store høydepunkt. Hvordan har vintersesongen vært for din del?

Annonse

– Sesongen min har vert helt grei. Hadde egentlig greie resultater i Junior-Norgescupen, men kunne gjerne tenkt meg litt bedre plasseringer. Har generelt vært lærerik sesong hvor jeg har blitt kjent med mange ny folk fra Norge og utlandet. Kjempe kjekt å få muligheten til å være med å i VM i februar.

Omund Sletten står ikke BARE på ski. Foto: Tore Meirik

– Hva var det beste som skjedde i vinter?

– Jeg synes at det er vanskelig å sette fingeren på hva som var det beste som har skjedd denne vinteren. Men en av de beste tingene som har skjedd for meg denne sesongen er at jeg har fått muligheten til å møte så mange nye folk som har like interesser om meg. For miljøet i Vågå og frikjørings-miljøet i Trollhøe Høkkers er det derimot at Dennis Risvoll kvalifiserte seg til FWT, og at det ble arrangert et vellykket Norgescup-renn på Lemonsjøen.

– Det verste som skjedde i vinter?

– Det verste som skjedde med meg i vinter er trynet mitt i Røldal under junior-NM i frikjøring. Selv om jeg gikk fra det uten skade var det veldig skuffende å ende sesongen slik.

Se Omunds tryn i Røldal her:

– Hva var det kuleste stedet du stod på ski denne sesongen?

– Det kuleste stedet jeg stod på ski i vinter var definitivt i Grandvalira i Andorra.

– Hvem ble det store gjennombruddet i år?

– Dennis Risvoll fikk det store gjennombruddet etter han kvalifiserte seg til FWT, og spesielt etter den store "Seth Morrison lokkalike backflippen i Nendaz".

– Hvem får det til neste år?

– Vanskelig å si, men jeg tror Øystein Aasheim kommer til å gjøre store saker med Warren Miller.

– Den kjipeste sommermoten du vet om?

– Jeg bruker ikke så mye tid på å sjekke hva som er mote til enhver tid, men sandaler og ullsokker kan til og med jeg se at er kjipt.

– TV Norge har sikret OL-rettighetene. Hva tanker du om det?

– Blir sikkert bra med OL på TV norge, så lenge det ikke blir OL i reklamer så. Blir litt rart å ikke høre på de kommentatorene vi er vant til å høre på.

– Hvem bør man følge på Snapchat i sommer?

– Steveo, ikke bare om sommeren du må følge med på snappen hans. Han legger ut noe bra hele tiden!