18 år gamle Marina Johansen fra Kvaløysletta i Tromsø har kommet inn i freeski-verdenen med et brak, og NTG Lillehammer-jenta kom blant annet til finalen i European Open i år. Der havnet hun rett bak Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi på en 5.-plass. I tillegg imponerte hun stort i Norgescupen, med blant annet seier på Hovden. Men hva skjer nå?

– Hvordan har vintersesongen vært for din del?

– For min del har vintersesongen vært veldig bra. Jeg har holdt meg skadefri, og hatt mye gøy. Ser veldig mye frem til den neste!

– Hva var det beste som skjedde i vinter?

– Helt klart finaleplassen i European Open. Det å komme uten forventninger, og med fokus på å ha det gøy når jeg kjører konkurranse, og se at det holder til en finale var morsomt. 

johansen-2
johansen-2

Marina har gjort det sterkt i flere nasjonale og internasjonale konkurranser i år. Foto: Tore Meirik

– Det verste som skjedde i vinter?

– Det verste som skjedde i vinter var da Vilde Johansen tok kneet. Det blir gøy å se henne komme enda sterkere tilbake neste sesong! For min del gikk ikke NM helt etter planen, hadde en ganske grei trening, men med fall i første run og feil på første rail i andre run ble det ikke noen medalje å hente. 

– Hva var det kuleste stedet du stod på ski denne sesongen?

– Rail-linen i hoved-parken i Laax, coursen på Hovden og parken på Fonna i år var en av de bedre, men skal mye til for å slå Breckenridge med alle de railsa og sykt bra hopp.

– Hvem ble det store gjennombruddet i år?

– Birk Ruud, lille Emil Koch og Tora Johansen (søsteren til Marina, red.anm.) er jo noen som har kommet litt mer frem i lyset! Johanne Killi har jo gjort det veldig bra i år, så blir spennende å se det fortsette neste sesong! Også Emma sitt X-games gull var jo rått!

johansen-3
johansen-3

– Hvem kommer til å slå gjennom til neste år?

– Sier som Johanne (Killi, i sin sommerprat red.anm.) her: Eirik Sæterøy, han har kjørt sykt bra i år! Dro dobbel før klokka var 10 her om dagen. Det sier sitt.

– Hva er den kjipeste sommermoten du vet om?

– Sokker i sandaler.

Se fjorårets sesongedit fra Marina her:

Marina Johansen Season 13/14 from Marina Johansen on Vimeo.

– Hvem tar gullmedaljene i OL i Sør Korea?

– Har god tro på at det blir gullmedalje på Johanne Killi, men mye kan skje på 3 år så kanskje vi er noen som kan gi henne konkurranse? For gutta er det flere kandidater for gullmedaljen med tanke på hele USA på tronen i fjord, men håper selvfølgelig på norsk seier. Det er utrolig mye bra å se på herresiden. 

– Hvem vinner hva i X Games i Oslo?

  • Big Air: Tror Vincent Gagnier tar seieren nå også.

  • Pipe: Har ikke Gus gjort det bra i pipe i det siste?

– TV Norge har kjøpt OL-rettighetene. Hva synes du om det?

– OL-rettighetene synes jeg hører hjemme hos NRK, lite reklame og mange flinke reportere. Så TV Norge har litt å leve opp til.

– Hvor håper du at du kan reise til neste år?

– Håper faktisk på å få tid til å reise hjem for å få kjørt ordentlig pudder i Lyngsalpene. Litt for lenge siden sist!

– Hvilken SnapChat-bruker bør man følge med på i sommer?

AJ (meaj), hun kommer med mye bra!