– Ekstremt stolte av Synnøve!

Synnøve Medhus er verdens neste beste kvinnelige junior-frikjører –men det har hun ikke tenkt på. Ennå.

Sist oppdatert: 8. februar 2015 kl 13.47
STOLT GJENG: Fasit etter Junior-VM i frikjøring er en andreplass og resten kræsj –slett ikke dårlig av de norske juniorene! Fra venstre: Vilde Fimreite, Omund Sletten, Synnøve Medhus og Charlotte Skoie Nilsen. Foto: Pelle Gangeskar
STOLT GJENG: Fasit etter Junior-VM i frikjøring er en andreplass og resten kræsj –slett ikke dårlig av de norske juniorene! Fra venstre: Vilde Fimreite, Omund Sletten, Synnøve Medhus og Charlotte Skoie Nilsen. Foto: Pelle Gangeskar
Lesetid: 3 minutter

Vi fikk en prat med 15-årongen fra Røldal like etter at hun kjørte inn til 2. plass i dagens Junior-VM i frikjøring i Andorra. Og det første spørsmålet var selvsagt:

– Hva føler du nå Synnøve?

– Jeg har ikke tenkt på det! Dette har ikke helt gått opp for meg ennå. Det er bare helt fantastisk å være her, så mange kjekke folk og et fantastisk sted, sier hun.

Medhus traff linja bra, kjørte tre solide klipper, og på den siste hoppet hun såpass langt at landinga ble nokså flat. Det endte likevel med mer enn godkjent landing –og en smell i haka.

LES OGSÅ: Juniorene klare for VM

– Bomma litt på den siste, og beit meg i leppa da jeg landa. Det ble en rask legesjekk etterpå, men det går fint. Men jeg var litt ør da jeg kom i mål, og var ikke helt forberedt på å se scoren. Jeg hadde aldri trodd på 2. plass!  

– Fantastisk kjørt av Synnøve

Begge de to andre jentene kræsja og mista utstyr, og endte dermed med no score. Vilde Fimreite klarte likevel å imponere livestream-kommentator og verdensmester Reine Barkered. Filmreite fullførte linja si med stil etter kræsjen.

– Jeg falt ganske høyt oppe, og mista litt humøret. Men sånt skjer, og jeg bestemte meg for å ha det gøy og fullføre likevel, sier hun.

Også Charlotte Skoie Nilsen falt og mista skia på slutten av linja.

– Det gikk bra helt til det siste elementet. Jeg ble litt deppa med en gang, men nå er det bare gøy. Dessuten er vi veldig stolte av Synnøve, som kjørte fantastisk i dag. Hun er rett og slett rå, sier Skoie Nilsen.

Sletten flippa

I herreklassen ble det kræsj på begge de norske gutta. Carl Peder Engeset landa på en stor stein, og nærmest knuste skiene sine. Han måtte til legen for å sjekke kneet etterpå. Omund Sletten fra Vågå gjorde (selvsagt) backflip, men da han skulle ut den aller siste klippen bomma han og landa padde flatt.

– Flippen ble egentlig ganske stor og lang, med ok landing. Det var surt å bomme på den siste, sier Sletten.

– Hvordan ville det gått hvis du hadde stått på slutten tror du?

– Nja, jeg tror kanskje topp 10 ville vært innafor.

Carl Peder Engeset var opptatt med knesjekk hos legen da intervjuene ble gjort. Det er i skrivende stund ikke klart om han er skadet.

– Veldig synd med Carl Peder, som kjørte ekstremt bra fram til kræsjen. Han sa at han hørte en lyd i kneet, men foreløpig vet vi ikke mer, sier lagleder Pelle Gangeskar.

Synnøve Medhus:

Vilde Fimreite:

Charlotte Skoie Nilsen:

Carl Peder Engeset:

Omund Sletten:

Publisert 8. februar 2015 kl 13.47
Sist oppdatert 8. februar 2015 kl 13.47
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen