/ Folk

På railjakt med Andreas Håtveit

Andreas Håtveit, Norges mest etablerte jibbestjerne, setter gjerne av noen mørke desemberkvelder til rails i Oslo. Men ikke i år: Denne høsten skal det kjøres på snø. 21-åringen har X-Games og US Open i sikte.

Sist oppdatert: 25. oktober 2007 kl 16.25
OSLO: – Lite politi, mye bra rails, sier Andreas Håtveit om Oslo. Foto: Thomas Kleiven
OSLO: – Lite politi, mye bra rails, sier Andreas Håtveit om Oslo. Foto: Thomas Kleiven
Lesetid: 2 minutter

Han etablerte seg i tetsjiktet blant internasjonale jibbestjerner med spektakulær kjøring og 3. plass i bigair og 5. plass i halfpipe X-Games 2006.

Han holdt koken med en 4. plass i halfpipe X-Games 2007, i en konkurranse hvor mange av favorittene slet med farten i slopestyle-disiplinen. I US Open 2007 tok han tredje i slopestyle, bare slått av vår egen PK Hunder og Jon Olsson.

Norges fremste jibber gjennom flere år satser hardt mot kommende vinter.

– Nå skal jeg først i møter med Rossignol, deretter går det rakt til USA og Keystone og Colorado-området.

– Så det blir ikke noe jibbing på rails i Førjuls-Oslo?

– Nei, ikke i år, men jeg tar det igjen seinere. I november og desember trenger jeg litt ordentlig kjøring på snø, sier Håtveit til friflyt.no.

Kommende vinter satser han mot US Open, X-Games og "de vanlige tingene", inkludert filming. Deltakelsen i US Open er sikker. Da er det mer uklart med invitational-konkurransen X-Games, hvor normalt bare de beste av de beste får billett - på ymse grunnlag.

– Tidligere har de fem beste fra fjoråret vært garantert plass. Jeg har hørt det er innskrenket til de tre beste i 2008. Jeg har en fjerdeplass fra 2007, og håper det holder. Men ellers vil nok Nike og Rossignol pushe på litt, sier Andreas.

Og med slike treningsplaner rekker han bare hjem for å feire jul og nyttår (sistnevnte på KRIK-leir), før han igjen setter kursen for USA.

- Men Oslo er en bra raileby, ingen tvil. Politiet er som regel greie, byen er kupert og full av rails. I USA blir du kastet vekk med en gang, så da må man holde på om natten, sier Andreas.

Publisert 25. oktober 2007 kl 16.15
Sist oppdatert 25. oktober 2007 kl 16.25
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen