/ Folk

– Jeg mener at det viktigste er at lederne er grunnfestet i troen

Norgeshistoriens største freeski-stjerne, Andreas Håtveit, vil ikke sende barna sine på KRIK-leir hvis vedtaket går gjennom.

Sist oppdatert 15. oktober 2019 kl 09.42
UT MOT KRIK: Andreas Håtveit kaster seg inn i debatten om KRIK sitt vedtak om å tillate homofile ledere. Foto: Thomas Kleiven
UT MOT KRIK: Andreas Håtveit kaster seg inn i debatten om KRIK sitt vedtak om å tillate homofile ledere. Foto: Thomas Kleiven

OPPDATERT tirsdag 15.10 klokken 13:12: I første versjon av saken skrev vi at "Andreas Håtveit truer med KRIK-boikott etter homo-vedtak" - etter sitat fra Dagen.no. Denne overskriften er endret. Fri Flyt kommer med utfyllende intervju med Andreas Håtveit.

– Etter at jeg ble far selv, har jeg blitt mer bevisst på at ledere er forbilder. På leir er lederne ofte de tøffeste og de som man ser opp til. Da må vi ikke ha slappe kriterier for hva lederne tror på. KRIK burde heller stramme inn kravene vi setter til dem som har lederposisjoner, sier Andreas Håtveit til avisen Dagen.

Andreas Håtveit har 5 X Games-medaljer, med ett gull, og har i tillegg kjørt OL i Sotsji. Han har vært banebrytende for freeski i Norge, og er ansett som den største stjernen vi har hatt i idretten. Etter at han ga seg som konkurransekjører har stadig flere klipp vist at Håtveit fremdeles er en av landets beste skikjørere på flere områder.

I tillegg er han kristen - et syn han alltid har representert i flere sammenhenger. Han går nå mot et vedtak gjort i august, som skal diskuteres i generalforsamlingen Kristen Idrettskontakt (KRIK) i Skien 2. november.

Der skal spillereglene debatteres. I august vedtok landsstyret at «KRIK skal løfte opp ekteskapet mellom mann og kvinne som Guds gode ordning for samlivet».

I tillegg skal de respektere at «våre ledere kan ha et annet syn og praksis enn KRIK i dette spørsmålet. Samlivsform skal derfor ikke være avgjørende for hvorvidt man kan være frivillig leder på KRIK-leir». Det har blant annet fått lokallagsleder Sveinung Susort til å mene at hele KRIK-styret må gå.

Det er Håtveit langt på vei enig i, som sier han ikke vil sende barna sine på leiren dersom vedtaket blir stående.

– Jeg er bekymret for hvor man setter standarden for ledere i KRIK. Jeg forstår at vi trenger ledere, og at vi er avhengig av at folk stiller opp, men jeg mener at det viktigste er at lederne er grunnfestet i troen, sier Håtveit til avisen, som mener man skal leve slik Jesus ønsker for å kunne lede kristen-leieren.

Han mener det er et klart skille mellom en kristenleir og en idrettsleir.

– På en idrettsleir er idretten i fokus. Lederne er idrettsforbilder. Mens på en KRIK-leir tror barna at lederne er kristne forbilder. Jeg ville heller sendt barna mine på en idrettsleir enn en KRIK-leir, sier skistjerna.

Nå ligger det altså an til det Dagen kaller for et bikkjeslagsmål 2. november, når de nye reglene skal diskuteres. 

Publisert 15. oktober 2019 kl 09.42
Sist oppdatert 15. oktober 2019 kl 09.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen